Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αλλαγή ηγεσίας στο ΤΑΙΠΕΔ

Αιφνιδιαστικά εν μέσω θερινής ραστώνης το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) προχωρήσε στην αλλαγή ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ, με τις... κακές γλώσσες να θεωρούν ως αιτία το μικρό έργο που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είχαν επανειλημμένα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για τη μεταβίβαση της κυριότητας ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στον
συγκεκριμένο οργανισμό, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και να γεμίσει ο κρατικός κορβανάς με έσοδα. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις, προκαλώντας τη δυσφορία της ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τη λήξη της θητείας του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι:

- Για τη θέση του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου προτείνεται o κ. Εμμανουήλ Κονδύλης.
- Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιάννη Εμίρη, προτείνεται ο κ. Πασχάλης Μπουχώρης.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τον διορισμό τους, θα υπάρξει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννη Εμίρη για την πολύτιμη συμβολή τους στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα:

Εμμ. Κ. Κονδύλης
Ο Εμμ. Κ. Κονδύλης είναι Oμότιμος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και τ. Διευθυντής του Τομέα Μάνατζμεντ και του Προγράμματος Μ.Β.Α. - Μάνατζμεντ Τουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος Ph.D. (Operations Research) από το Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management - Η.Π.Α., M.Sc. από το Case Institute of Technology - Η.Π.Α. και πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εκτεταμένη διοικητική και συμβουλευτική εμπειρία, κατέχοντας ανώτατες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου: Montgomery Ward , Eaton Corporation , Ciba Geigy, ΕΤΑ-Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Πρόεδρος), Γραφείο Δοξιάδη/ Dubai & Khartoum , ΑΓΕΤ Ηρακλής (Εντεταλμένος / Διευθύνων Σύμβουλος), Λάβα, Βιομηχανικά Ορυκτά, Λατό, Αστήρ, ΕΒΙΕΣΚ, Ηρακλής Συσκευασίες, ΗΣΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΤΤ – Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, κ.α.

Παράλληλα, οργάνωσε και διηύθυνε το Πρόγραμμα Αύξησης Παραγωγικότητας καθώς και την Εφαρμογή του Προϋπολογισμού Μηδενικής Βάσης με εφαρμογές σε 20 Υπουργεία και 30 Επιχειρήσεις / Οργανισμούς. (Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης των χωρών μελών του Ο.Ο.Σ.Α. - Παρίσι). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, εργασίες του δε έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Πασχάλης Μπουχώρης

Ο Πασχάλης Μπουχώρης προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα όπου από το 2006 ήταν διευθυντικό στέλεχος έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής στους τομείς ευθύνης των μεγάλων εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης, διεθνούς επιχειρηματικής τραπεζικής και επενδύσεων private equity.

Από το 1996 εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις, επιχειρηματικές επενδύσεις, εξαγορές & συγχωνεύσεις και στρατηγική επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Rotterdam School of Management με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου