Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Πώς οι τράπεζες θα πετάξουν έξω από τις χρεωμένες του Χ.Α. τους βασικούς μετόχους

Στην κορυφή της σχετικής λίστας οι ιχθυοκαλλιέργειες, τα ξενοδοχεία και οι κατασκευαστικές
Με μετοχοποιήσεις δανείων, σε προβληματικές επιχειρήσεις, ετοιμάζονται οι τράπεζες να απαντήσουν στην άρνηση των βασικών μετόχων τους να προχωρήσουν σε συζητήσεις για την επόμενη μέρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα
μέσα αυτής της εβδομάδας και έως το τέλος του καλοκαιριού, θα «περάσουν» από τις αρμόδιες διευθύνσεις, σχεδόν στο σύνολο τους, οι μεγαλομέτοχοι των υπερ – δανεισμένων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σήμερα σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, γράφει η voria.gr.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας, πάντως, βρίσκονται οι ιχθυοκαλλιέργειες, τα ξενοδοχεία και οι κατασκευαστικές.
Αυτό το οποίο θα ζητηθεί από τους βασικούς μετόχους είναι να προχωρήσουν σε μερική κάλυψη των αυξήσεων κεφαλαίου που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, προσεχώς.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα δάνεια τους θα μετοχοποιηθούν, και έτσι ο πλήρης έλεγχος των εταιρειών θα περάσει στις τράπεζες, οι οποίες θα «πετάξουν έξω» τους σημερινούς ιδιοκτήτες τους.

Υπολογίζεται ότι από το σύνολο των 75 δισ. ευρώ, όπου υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει σήμερα τα κόκκινα δάνεια στη χώρα μας, τα περίπου 35 δισ. ευρώ, αφορούν στα δάνεια προς τις επιχειρήσεις. 
 Γεγονός το οποίο καθιστά τη διευθέτηση του προβλήματος κάτι παραπάνω από πιεστική. Για αυτό και οι τράπεζες θα «πάρουν το όπλο τους» μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου