Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Δεν περίμενα να με ξεχάσουν επώνυμοι επιχειρηματίες και πολιτικοί τους οποίους ευεργέτησα

Ράκος ψυχολογικά και ηθικά δηλώνει ότι είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να «σκοτώσει κι όχι να χαρίσει» όπως λέει ένα μέρος της ακίνητης περιουσίας του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του.
 Ο κ. Ψωμιάδης μίλησε στη
Voria.gr από το μοναστήρι της Πάτμου όπου βρίσκεται με φωνή τρεμάμενη για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, προσπαθώντας να πείσει και εκείνη τη μερίδα της κοινής γνώμης, που θεωρεί πως «δεν του επιτρέπεται να… κλαίγεται όταν υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε».
Ο πρώην περιφερειάρχης αναγκάζεται να πουλήσει ή να ενοικιάσει ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του, καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις που προέκυψαν είναι αδύνατο να καλυφθούν, όπως λέει με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του. «Δε ζητάω βοήθεια από κανέναν. Θα τα βγάλω πέρα μόνος μου. Απλώς δεν αντέχω την αχαριστία. Πρέπει να πουλήσω ένα ή δύο ακίνητα και να αξιοποιήσω τα υπόλοιπα για να μπορέσω να ορθοποδήσω», είπε.
Προφανώς τα ακίνητα που βγάζει στο… σφυρί ο κ. Ψωμιάδης δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στην πλατεία Αριστοτέλους, πάνω από τις καφετέριες και τα τραπεζικά καταστήματα που υπάρχουν εκεί, για δύο οικόπεδα, ένα στον Εύοσμο κι ένα στο Πανόραμα και για ορισμένα από τα γραφεία που έχει στην πολυκατοικία όπου έχει και την έδρα του (Φραγκίνη 7 στα Λουλουδάδικα). Επίσης, στην ίδια πολυκατοικία νοικιάζει όλα τα καταστήματα του ισογείου που έχει στην κατοχή του, διατηρεί τα γραφεία του κόμματός του «ΠΑΤΡΙΔΑ» και νοικιάζει και κάποιους άλλους χώρους.
Εκείνο που ενοχλεί περισσότερο τον κ. Ψωμιάδη είναι ότι αναγκάζεται να «σκοτώσει», διότι οι τιμές στα ακίνητα είναι πλέον πολύ χαμηλές, το σπίτι της Αριστοτέλους, όπου μεγάλωσε η 14χρονη κόρη του. Όταν μιλάει γι’ αυτό συγκινείται.
Πώς δημιουργήθηκαν όμως οι ανυπέρβλητες οικονομικές υποχρεώσεις του πρώην περιφερειάρχη;
«Είναι η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή μου. Προσπαθώ να αντιμετωπίσω τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κι από την άλλη είμαι αναγκασμένος να πείσω ότι δεν έχω λεφτά. Μόλις έφυγα από την εξουσία εξαφανίστηκαν όλοι οι… φίλοι μου. Μου γύρισαν την πλάτη και κάποιοι από αυτούς αποδείχτηκαν αγνώμονες και αχάριστοι, ευεργετηθέντες αχάριστοι, κάποιοι από τους οποίους μου χρωστούν την πολιτική τους καριέρα, ακόμη και την ίδια την επιβίωσή τους», τόνιζε ο κ. Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης ζει εδώ και καιρό από τη βουλευτική του σύνταξη, όμως τα κύρια έσοδά του είναι από τις επιχειρήσεις της συζύγου του (τρία καταστήματα Plaisir και κάποιες άλλες επιχειρήσεις).
Εκείνο, που και ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον… τσάκισε, ήταν η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, όπου –έστω και περιορισμένη- απαιτήθηκαν σημαντικά έξοδα, για τα οποία δε βοήθησε κανείς. Παράλληλα, υπήρξαν οι δικαστικές περιπέτειές του, που τον εξάντλησαν οικονομικά (ενδεικτική είναι η καταβολή εγγύησης 40.000 ευρώ για τον ίδιο και τον αδελφό του Διονύση, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι για την υπόθεση για τα «45άρια»), οι αμοιβές δικηγόρων κτλ. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και ένα χρέος περίπου 400.000 ευρώ από μια συνεταιρική εταιρία εμπορίας υποδημάτων (είχε μπει εγγυητής), το οποίο τον οδήγησε στην εγγραφή στη μαύρη λίστα του «Τειρεσία».
«Έχασα μια περιουσία στους δικηγόρους. Δεν περίμενα να με ξεχάσουν επώνυμοι επιχειρηματίες και πολιτικοί τους οποίους ευεργέτησα. Η ΝΔ δε μου παρείχε ούτε ηθική, ούτε νομική στήριξη, αλλά με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίσω την κατάσταση. Την πάτησα στις εκλογές. Μετά αυτά τα έξοδα ήρθαν οι φόροι, οι δικηγόροι και έφτασα να είμαι ένα ράκος στα 66 μου. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω. Ευτυχώς, αυτά τα ακίνητα που πουλάω τα είχα αγοράσει πριν από 30 και πλέον χρόνια, αλλιώς… Είπα θα τα ‘σκοτώσω’ για να βγω από το αδιέξοδο, αλλά όχι ότι θα τα χαρίσω, διότι υπήρξε ήδη ενδιαφέρον από πολλούς να τα πάρουν τσάμπα», επισήμανε στη Voria.gr ο κ. Ψωμιάδης.
Πάντως, το σαράκι της πολιτικής συνεχίζει να τον τρώει… «Η ΠΑΤΡΙΔΑ από το Σεπτέμβριο θα δραστηριοποιηθεί, με το στήσιμο πυρήνων. Στη ΝΔ με αυτή τη μορφή δεν πρόκειται να επανέλθω. Δε θα συμμετάσχω σε αυτήν την πολιτική της σύγχρονης γενοκτονίας. Αν επιστρέψει ο Καραμανλής μπορεί και να το συζητήσω. Οι πρώτοι που με πούλησαν και με ξέχασαν είναι αυτοί που κυβερνούν σήμερα», είπε σε σχετική ερώτηση της Voria.gr.
Όσο για το αν συνεχίζει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα των ευρωκλογών ήταν σαφής: «Τώρα που έχω ολοκληρωμένη εικόνα τα αμφισβητώ. Στα Δωδεκάνησα πήραμε 160 ψήφους και στη Ρόδο όπου έχω φίλους, συγγενείς, υποστηρικτές πήραμε μόλις δέκα ψήφους…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου