Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Όλο το παρασκήνιο για τον έλληνα Επίτροπο - Τα ονόματα και οι ισορροπίες

Θέμα ολίγων ημερών είναι η επιλογή του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο αφενός να μην έχουν συμφωνήσει ακόμη στο πρόσωπο και αφετέρου να προσπαθούν να κρατήσουν τις
ισορροπίες στο πλαίσιο της κυβερνητικής τους συνεργασίας αλλά και εντός των κομμάτων τους αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής είναι βέβαιο ότι η νυν Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη δεν θα ανανεώσει την θητεία της όπως θα επιθυμούσε και η “μάχη” του χρίσματος αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κωστή Χατζιδάκη, τον Δημήτρη Κούρκουλα, ενώ τις τελευταίες ώρες ακούγονται και τα ονόματα της Νίκης Τζαβέλλα και του...Γιώργου Προβόπουλου!

Η κ. Μπακογιάννη χωρίς να το έχει κρύψει επιθυμεί διακαώς και είναι το φαβορί για να είναι η διάδοχος της Μ.Δαμανάκη και προς τούτο έχει πραγματοποιήσει τρεις συναντήσεις κορυφής με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον Κώστα. Καραμανλή προκειμένου να πείσει για το ορθό της επιλογής της, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει θετική απάντηση μέχρι στιγμής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν τυχόν μη επιλογή της κ. Μπακογιάννη να σηματοδοτήσει νέο κύκλο εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία γεγονός που θα είχε επιπτώσεις στην λειτουργία της κυβέρνησης και στη συνοχή του κόμματος.

Όσον αφορά τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Κούρκουλα στενό φίλο του Ε. Βενιζέλου οι πιθανότητες είναι περιορισμένες, αν και διαθέτουν τα προσόντα και τα ερείσματα στον μηχανισμό και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών, με τον μεν πρώτο όμως να μην έχει τις καλύτερες των σχέσεων με το Μαξίμου τον δε δεύτερο αν και πιστώνεται την επιτυχημένη ελληνική προεδρία στην ΕΕ να είναι “κόκκινο πανί” γα την ΚΟ της ΝΔ επειδή προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Κούρκουλας είχε θητεύσει στην Πολιτική Άνοιξη και θεωρείται...“άνθρωπος εμπιστοσύνης” των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

απο το  newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου