Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Νέα στοιχεία για Μαρινάκη: Χαστούκισε δημοσιογράφο - κύκλωμα επηρεασμού των διαιτητών

Αποκαλυπτικό είναι το βούλευμα  της δικαιοσύνης για τη λειτουργία εγκληματική οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Σύμφωνα με το
ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, από το εισαγγελικό έγγραφο προκύπτει, ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης άρχιζε από τον έλεγχο των διαιτητών, προκειμένου να εξασφαλίζονται ευνοϊκά αποτελέσματα για την ομάδα του Πειραιά.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση επηρεασμού των διαιτητών από το κύκλωμα είναι αυτή του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, που είδε το φούρνο του στην Καλαμάτα να γίνεται συντρίμμια γιατί, όπως αναφέρει σε ένορκη κατάθεσή του, δεν υπέκυψε στις πιέσεις παραγόντων της ΕΠΟ να σφυρίξει υπέρ του Ολυμπιακού σε αγώνα με την Ξάνθη με αποτέλεσμα να χάσει ο Ολυμπιακός.

Δυο φορές χαστούκισε ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης τον δημοσιογράφο Γιώργο Ταμπακόπουλο σε εστιατόριο του Χαλανδρίου όπως ο ίδιος κατέθεσε, απειλές σε βάρος της ζωής του δέχτηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού ο Αντώνης Καρπετόπουλος, θύμα κουκουλοφόρων έπεσε και ο δημοσιογράφος Νίκος Βασιλαράς, ο οποίος μάλιστα αμέσως μετά με εντολή Μαρινάκη, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, απολύθηκε από το μέσο που εργαζόταν.

Το κύκλωμα πάντως ήθελε να έχει προσβάσεις παντού προκειμένου να περνά τις θέσεις του ακόμη και σε επίπεδο επιρροής της κοινής γνώμης. 
Χαρακτηριστικός ο διάλογος προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με στενό του συνεργάτη προκειμένου να προσεγγίσουν εκδότες για να επηρεάσουν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ώστε να μην εγκριθεί δάνειο στον Παναθηναϊκό.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας είναι κατηγορηματικός για την υπόθεση και υποστηρίζει οτι πρόκειται για ακραία εγκληματική οργάνωση.

Το εισαγγελικό πόρισμα επικαλούμενο ένορκες καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων χαρακτηρίζει ουσιαστικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή αχυράνθρωπο του κ. Μαρινάκη. 
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της επιρροής που άσκησε ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προκειμένου να ευνοηθεί η ομάδα του Πλατανιά στην αναμέτρησή της με την Παναχαϊκή για να ανέβει κατηγορία η ομάδα των Χανίων.

Διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δικαστικό έγγραφο:
ΜΕΡΟΣ 1ο
ΜΕΡΟΣ 2ο
ΜΕΡΟΣ 3ο
ΜΕΡΟΣ 4ο
απο το  http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου