Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Κάηκες από τον ήλιο; Οι 5 τρόποι για να ανακουφιστείς άμεσα!

Ξεχάστηκες λίγο παραπάνω κάνοντας ηλιοθεραπεία ή παίζοντας στην παραλία ή δεν ανανέωσες το αντηλιακό σου και τώρα υποφέρεις από το κοκκίνισμα και το τσούξιμο!

Μάθε πέντε τρόπους για να αντιμετωπίσεις τα εγκαύματα από τον
ήλιο, όπως δημοσιεύθηκαν στο youweekly.gr:

Εφάρμοσε καταπραϋντικές κρέμες. Ειδικά εκείνες που περιέχουν aloe vera θα απορροφήσουν την θερμότητα και θα σε κάνουν αμέσως να νιώσεις καλύτερα.

Κάντε συχνά ντους. Το νερό να είναι κρύο έως εκεί που το αντέχεις και σε ανακουφίζει, ενώ στη συνέχεια σκούπισε ταμποναριστά.

Πράσινο Τσάι. Περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι αντιφλεγμονώδεις και δρουν καταπραϋντικά στα εγκαύματα. Πρώτα, βράσε το πράσινο τσάι και στη συνέχεια άφησε το στο ψυγείο να κρυώσει. Στη συνέχεια βούτηξε μια γάζα και ακούμπησε τη στο έγκαυμα.

Κομπρέσες. Τοποθέτησε κρύες κομπρέσες πάνω στα σημεία του εγκαύματος και ανανέωσε τες συχνά. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσεις και κομπρέσες με αποβουτυρωμένο γάλα, του οποίου το λακτικό οξύ που περιέχει έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πατάτα. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα έχει την ιδιότητα να απορροφά το κάψιμο πολύ γρήγορα. Βάλε ορισμένες πατάτες στο ψυγείο και αφού κρυώσουν κόψε τες σε λεπτές φέτες και τοποθέτησε τες στο έγκαυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου