Τρίτη 15 Απριλίου 2014

FINANCIAL TIMES:Tώρα είναι η ώρα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα!

-Η Ελλάδα ούτε σε ύφεση βρίσκεται, ούτε ανακάμπτει. Έχει καταρρεύσει!..

Αυτό υποστηρίζει ο έμπειρος αρθρογράφος των FT, Wolfang Munchau, ο οποίος έρχεται να
χαστουκίσει την τεχνητή επικοινωνιακή αισιοδοξία της κυβέρνησης.

Ο μπαγάσας ο Wolfang, oύτε κολλητός του Λαφαζάνη να ήταν.

Το παληκάρι λέει αλήθειες για την οικονομία μιας χρεοκοπημένης χώρας στην οποία κυριααρχούν οι κρατιστές και την οποία οι δανειστές κρατάνε στην εντατική για να την χρησιμοποιούν σαν χωματερή μεταναστών, για διακοπές το καλοκαίρι και για να πετάνε οι αμερικανοί τα χημικά της Συρίας έξω από τη Κρήτη.

Με τίτλο «τώρα θα μπορούσε να είναι η ώρα για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα», ο αρθρογράφος των FT, Wolfang Munchau, υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία «ούτε σε ύφεση βρίσκεται, ούτε ανακάμπτει. Έχει καταρρεύσει».

Ωστόσο, επισημαίνει, τώρα η Ελλάδα έχει μια επιλογή, αυτή της κήρυξης χρεοστασίου και της εισαγωγής ενός νέου νομίσματος που θα υποτιμήσει άμεσα. «Για να αξιοποιήσει το ανταγωνιστικό κέρδος –να το γυρίσει σε πραγματική υποτίμηση- θα απαιτηθεί μια κεντρική τράπεζα με έναν αξιόπιστο στόχο για τον πληθωρισμό και επαρκή απορρυθμιζόμενες αγορές εργασίας και προϊόντων».

Αναγνωρίζει εν μέρει ότι αυτή δεν είναι μια εύκολη επιλογή, και θα απαιτήσει πολύ περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από αυτές που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η Αθήνα. «Και αν και ένα τέτοιο σενάριο θα φρίκαρε τους επενδυτές, θα το ξεχνούσαν γρήγορα, και θα επέστρεφαν εξίσου γρήγορα.
Εξάλλου, μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα θα είναι πολύ ελκυστική στους ξένους επενδυτές».

απο το  http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου