Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Προκαταβολή επιδόματος τέκνων σε 670.000 οικογένειες

Το ποσό των 136 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιραστούν τη Μεγάλη Τετάρτη 669.702 οικογένειες, καθώς θα βρουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την προκαταβολή του οικογενειακού επιδόματος για το 2014.

Ουσιαστικά, το ποσό θα αντιστοιχεί στο επίδομα τέκνων που
δικαιούνται για το πρώτο τρίμηνο τη χρονιάς ενώ για την πίστωσή του στους λογαριασμούς, δεν θα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Α21 όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Το ποσό θα καταβληθεί στους δικαι­ούχους που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013.
 Θα είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάση τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε για το προηγούμενο έτος

Η δοθείσα προκαταβολή του πρώτου τριμήνου θα συμψηφίζεται με το ποσό που θα προκύπτει μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 τρέχοντος έτους και την αίτηση Α21 από τον δυνητικά δικαιούχο.

Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης Α21 εντός της νόμιμης προθεσμίας τα ποσά που προκα­ταβλήθηκαν θα αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, εκτός αν ο υπόχρεος, εν τω μεταξύ, τα επιστρέψει οικειοθελώς στον ΟΓΑ.

Ήδη από τις 20 Μαρτίου 2014, ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικο­γενειακά επιδόματα του έτους 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περι­βάλλοντος TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δή­λωση (Ε1).
Διευκρινίζεται ότι, όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χο­ρήγηση οικογενειακών επιδομάτων, πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους.
Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπο­ρούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα τυχόν δικαι­ολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://www.oga.gr).

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου