Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Clasico: "Αστέρια" αξίας 1,16 δισ. ευρώ, αντιμέτωπα στο Μπερναμπέου!(3-4 τελικό)


Το μεγάλο «Clasico» διεξάγεται σήνερα και η ατμόσφαιρα στην Ισπανία είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα τεθούν αντιμέτωπες στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.
Η Ισπανία έχει ήδη χωριστεί στους Καταλανούς και τους οπαδούς της «βασίλισσας», ενώ έχουν ξεκινήσει και οι έντονες συζητήσεις μεταξύ τους.
 Το μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ και αναμένεται να
καθηλώσει πολλούς λάτρεις του αθλήματος παγκοσμίως.

Πρόκειται για τις πλουσιότερες ομάδες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, με το μπάτζετ της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα να ανέρχεται στα 588,1 εκατ. ευρώ και το αντίστοιχο της «βασίλισσας» στα 571,4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή και οι δύο σύλλογοι έχουν μπάτζετ που αγγίζει το εξωπραγματικό 1,16 δισ. ευρώ και είναι μεγαλύτερο κάτι παραπάνω από 30 φορές, από την ομάδα της Μπράουνσβαϊγκ που αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα.

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο πηγαίνει στο ντέρμπι μετά την ευρεία σε έκταση νίκη επί της Οσασούνα με 7-0, τέσσερεις βαθμούς ωστόσο πίσω απ’ την Ρεάλ. Από την άλλη πλευρά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του πηγαίνουν εκεί μετά την άνετη νίκη επί της Σάλκε με 3-1 για το Champions League, έχοντας ξεκουράσει και αρκετά από τα αστέρια της.

Ο μέσος των Καταλανών Αντρες Ινιέστα, λίγες μέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι είπε: «Θα έχουμε δύσκολο έργο παίζοντας στο Μπερναμπέου. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι εκεί μέσα. Αν το κάνουμε αυτό θα πάρουμε και τη νίκη. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά πριν το παιχνίδι».

απο το  sportandbusiness.gr

Ισπανία: Το «clasico» από μία διαφορετική... γωνία

  Οι δύο κορυφαίες ισπανικές ομάδες δίνουν μεγάλη μάχη για τον τίτλο, με τους «μερένγκες» να προηγούνται με διαφορά 4 βαθμών (70 έναντι 66) κι όπως γίνεται αντιληπτό η ομάδα που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη είναι η «Μπάρτσα», προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από τη «μισητή» αντίπαλό της. Τυχόν νίκη της Ρεάλ, εννέα στροφές πριν το φινάλει, ουσιαστικά θα θέσει εκτός τίτλου τους Καταλανούς και θα φέρει τη «βασίλισσα» ακόμη πιο κοντά στην κατάκτησή του.

Για τους λάτρεις των στατιστικών υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία παραθέτουμε πιο κάτω:
  • Στο αποψινό ματς θα αναμετρηθούν οι δύο πιο «παραγωγικές» ομάδες της πριμέρα ντιβιζιόν. Η Μπαρτσελόνα των 81 γκολ και η Ρεάλ των 77.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 25 τέρματα προηγείται στον πίνακα των σκόρερ, έναντι 18 του Λιονέλ Μέσι, που ακολουθεί πίσω από το Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο (22 γκολ).
  • *Ο ρέφερι του ντέρμπι, Ουντιάνο Μαγένκο, δεν έχει δώσει μέχρι τώρα κόκκινη κάρτα σε κάποιο από τα παιχνίδια που έχει «σφυρίξει».
  • Είκοσι δύο τέρματα είναι το παθητικό της «Μπάρτσα», ενώ 26 έχει δεχτεί η γηπεδούχος, Ρεάλ Μαδρίτης. Περίπου το 1/4 των τερμάτων που έχει πετύχει η Μπαρτσελόνα (81) έχουν επιτευχθεί πριν τη λήξη του ημιχρόνου (19), ενώ περισσότερο από το 1/4 των γκολ της «βασίλισσας» (77) έχουν μπει στα τελευταία 15 λεπτά του ημιχρόνου (20).  
  • Η τελευταία φορά που η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι γνώρισε την ήττα ήταν στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο «Καμπ Νου», χάρις στα γκολ των Νεϊμάρ και Σάντσες.
  • Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης κατέχουν τη δεύτερη και τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 22 και 26 γκολ αντίστοιχα, έναντι 21 της Ατλέτικο Μαδρίτης.
  • Κορυφαία ομάδα στον τομέα της οργάνωσης είναι η Μπαρτσελόνα, με 18.502 πάσες, εκ των οποίων το 88.6% έχουν τελειώσει με θετικό τρόπο. Οι «μερένγκες» ακολουθούν με 14.921, εκ των οποίων το 85.7% έχουν αποδόσει.
  • Τα περισσότερα φάουλ στο πρωτάθλημα έχουν υποστεί δύο παίκτες που θα συμμετέχουν στην αποψινή μάχη του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Νεϊμάρ έχει κερδίσει 61, ενώ 49 ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
  • Ο Τσάβι οδηγεί την κούρσα του κορυφαίου πασέρ στο πρωτάθλημα (2.030, εκ των οποίων οι 1.584 έχουν αποδέκτες τους επιθετικούς. Ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ στον τομέα αυτό είναι ο Κροάτης, Λούκα Μόντριτς με 1.548
  • naftemporiki.gr 
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4


    Γκολ:
    20', 24' Μπενζεμά, 55' πεν. Ρονάλντο - 7' Ινιέστα, 42', 65' Μέσι,84' πεν. Μέσι
    -74' δοκάρι ο Ντάνι Άλβες


    Κίτρινες κάρτες: Ντι Μαρία, Πέπε - Φάμπρεγας, Μπουσκέτς

    Κόκκινες κάρτες: 63' Σέρχιο Ράμος

    Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Πέπε, Ράμος, Κριστιάνο, Μπενζεμά (65' Βαράν), Μπέιλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία.

    Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας, Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου