Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα υποκλίνονται στη ρωσική ομορφιά

Πηγή: ITAR-TASS

Τα εγκαίνια της μπουτίκ έγιναν στο κεντρικό πολυκατάστημα πολυτελείας (ΤΣΟΥΜ) της ρωσικής πρωτεύουσας, παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι.
Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο άνοιξε και η πρώτη μπουτίκ στον κόσμο με κοσμήματα Dolce &Gabbana.
 Οι Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα, μίλησαν στην RBTH για τις Ρωσίδες, την αγάπη τους για την κομψότητα, τα κοινά και τις διαφορές ανάμεσα στην ιταλική και τη ρωσική θηλυκότητα.

Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στη Μόσχα από την πρώτη σας επίσκεψη μέχρι σήμερα;

Σ.Γκ.: Ήρθαμε στη Μόσχα για να γιορτάσουμε την ημέρα των γυναικών και την ομορφιά, που για μας είναι συνυφασμένη με τον κόσμο της Ομορφιάς της Dolce & Gabbana. Οι Ρωσίδες θέλουν να
είναι όμορφες και νοιάζονται πολύ για την εμφάνισή τους.
Ντ.Ντ.: Πάντα μας άρεσε αυτή η ιδιαίτερη ενέργεια της Μόσχας. Από την τελευταία μας επίσκεψη το 2011, η ίδια η πόλη δεν έχει αλλάξει πολύ...
Σ.Γκ.: ... Ίσως όμως οι αλλαγές να είναι πιο λεπτές, περισσότερο στη νοοτροπία και τη στάση των ανθρώπων.

Υπέροχη θηλυκότητα

Νομίζω πάντως ότι θα συμφωνήσουμε πως παρά τις αλλαγές οι Ρωσίδες συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες γυναίκες. Εσείς πως αντιλαμβάνεστε το φαινόμενο της ρωσικής ομορφιάς;


Ντ.Ντ.: Νομίζω, ότι υπάρχουν ιστορικοί λόγοι, καθώς η ρωσική ομορφιά επί κομμουνισμού βρισκόταν στη σκιά, αφού δεν υπήρχαν αρκετά ρούχα ποιότητας, ούτε αντίστοιχα μέικ- απ, κι έτσι η ομορφιά και η κομψότητα που για πολύ καιρό ήταν κρυμμένες, τώρα φανερώνονται. Την ίδια ώρα στη Δύση οι γυναίκες φαίνεται να ενδιαφέρονται λιγότερο για την ομορφιά τους, όπως και στο παρελθόν. Ωστόσο, στην πατρίδα μας, στη Μεσόγειο, πολλές γυναίκες εργάζονται, έχουν παιδιά, ασχολούνται με το σπίτι, και οργανώνουν τα πάντα, αλλά δεν χάνουν τη θηλυκότητά τους.. Στην Ιταλία, οι γυναίκες είναι πολύ δυνατές κάτι σαν την Άννα Μανιάνι, ή τη Σοφία Λόρεν.
Λατρεύω τις Ρωσίδες, επειδή είναι πολύ θηλυκά πλάσματα, και από αυτή την άποψη η Ρωσία έχει πολλά κοινά με τη Σικελία και την Ιταλία.
Τι θα λέγατε για τον τρόπο που ντύνονται οι Ρωσίδες;
Ντ.Ντ.: Το κάνουν όμορφα. Είναι στο DNA τους. Μ 'αρέσουν όταν σταυρώνουν τα πόδια τους. Είναι πολύ ελκυστικές.
Για τους Ρώσους άνδρες τι λέτε;  
Σ.Γκ.: Η διαδικασία της αλλαγής είναι πολύ πιο δύσκολη για τους άνδρες. Και για τους Ρώσους ακόμη πιο πολύ, επειδή κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου απομονώθηκαν από τη μόδα. Τώρα, όμως, ντύνονται με πιο κομψό τρόπο.
Σήμερα, που οι Ρώσοι αγοράζουν όλο και πιο κομψά και ακριβά ρούχα, ποιες προοπτικές βλέπετε στην ρωσική αγορά πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ;
Ντ.Ντ.: Για μεγάλο χρονικό διάστημα η ρωσική αγορά ήταν μια θαυμάσια αγορά για την Dolce & Gabbana και είμαστε τυχεροί που οι γυναίκες στη Ρωσία έχουν τέτοια όμορφα σώματα. Είναι απίστευτο. Οι ρωσίδες αγαπούν την ομορφιά. Και η ομορφιά τους είναι φυσική. Επιπλέον, είμαστε τυχεροί οι Ρώσοι αγαπούν τις όμορφες γυναίκες. Οι γυναίκες είναι για αυτούς κάτι σαν εικόνισμα, νομίζω. Και σ΄αυτό διαθέτουν ένα μεσογειακό στιλ.

Παραμυθένια μόδα
Πώς βλέπετε το στυλ «à la russe» στη μόδα; Σκέφτεστε μήπως να δημιουργήσετε κάτι αποκλειστικά ρωσικό στο μέλλον;
sochi

Σ.Γκ.: Θεωρούμε ότι Ιταλοί και Ρώσοι, βαθιά μέσα τους, έχουν πολλά κοινά..
Γι’ αυτό ακριβώς δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι αποκλειστικά ρωσικό, γιατί θα μοιάζει με καρικατούρα, δεν νομίζεις; Είναι καλύτερα να παραμείνει κανείς πιστός στο δικό του DNA, ιδιαίτερα σήμερα που όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα, και θα μπορούσαν οι άνθρωποι να καταλήξουν χωρίς ταυτότητα τελικά.
Ντ.Ντ.: Εκτός αυτού, αν κοιτάξετε την ιταλική παράδοση και κληρονομιά, θα δείτε πολλά κοινά πράγματα με τη Ρωσία. Θυμηθείτε τις τελευταίες συλλογές μας. Τη διακόσμηση με δαντέλες που χαρακτήρισε τα φορέματά μας. Θα μπορούσαν να έχουν παρθεί από ένα ρωσικό καθεδρικό ναό, ωστόσο τις εμπνευστήκαμε από το Παλέρμο και κανείς δεν μπορούσε να διακρίνει τη διαφορά.
Σ.Γκ.: Επίσης, η επόμενη χειμωνιάτικη κολεξιόν μας είναι εμπνευσμένη από τον παγκόσμιο κόσμο των παραμυθιών, που είναι τόσο ιταλικός όσο και ρωσικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου