Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Νυχτερινή (ν)τροπολογία στη Βουλή, χαρίζει 1 δισ. σε Λάτση - Βαρδινογιάννη!

Δωράκι σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρω για τον Βαρδη Βαρδινογιαννη και τον Σπυρο Λατση εκανε η κυβερνηση με τροπολογια που περασε ...νυχτα !

Στο νομοσχέδιο του Υπ. Διοικητικης Μεταρρυθμισης για την κατάργηση φορέων του δημοσίου,στις 07 Μαρτίου , οι
αθεόφοβοι περάσαν ειδική διάταξη για να χαρίσουν τα πρόστιμα της Μotor Oil και των ΕΛΠΕ για το διάστημα 2010- 2011.

Είναι η 5η φορά που το επιχειρούν - ειχε ξεκινήσει με εγκύκλιο ο Χαρης Θεοχαρης - και η 3 φορα που "τρυπώνουν " σε άσχετο νομοσχέδιο τη διάταξη - δωράκι !
Στο τέλος τα κατάφεραν και κανείς δεν πήρε μυρωδιά .

Σας αποκαλύπτουμε την επίμαχη παράγραφο με την οποία χαρίζονται τα πρόστιμα και οι φορολογικές παραβάσεις για τις πετρελαϊκές εταιρίες των δυο ελληνων μεγιστάνων , για το διαστημα 2010 -2011 .
 Η διαταξη ειναι σκοπιμως διατυπωμενη ετσι , ωστε κανεις να μην καταλάβει το παραμικρό για την ουσία του ζητήματος.
(σελ 2 παρ.2, α και β )

Με λιγα λογια με την τροπολογια "χαριζει " η κυβερνηση Σαμαρα στον Βαρδη Βαρδινογιαννη και την Μotor Oil 660 εκ και στον Σπυρο Λατση και τα ΕΛΠΕ 220 εκ.
Τα υπολοιπα χρεη και προστιμα ειχαν ηδη διαγραφει με νομοσχεδιο του 2013 που αναιρεσε νομοσχεδιο του 2010 που οριζε βαρια προστιμα για τις πετρελαικες που εκαναν δουλειες μεσω ofshore (το κολπο με τις τριγωνικες διαδρομες). Ο νομος αυτος ειχε αναδρομικη ισχυ μονο για ενα ετος .

Μαλιστα τροποποιησαν και αρθρο νομου του 1994 που καταργουσε το 1% φοροαπαλλαγη απο τα κερδη των πετρελαικων εταιρειων .
 Δηλαδη καταργησαν την καταργηση !

Μαρία Σμιλίδου
 smilidou
smilidou1
smilidou2


απο το spirospero.grsmilidou3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου