Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Βόμβα στην αγορά - Η Carrefour Μαρινόπουλος αγοράζει την...

Μετά τις φήμες, που δεν επαληθεύτηκαν, για αγορά της λιανεμπορικής «Αρβανιτίδης» από τουρκικό όμιλο ή από τη «Μασούτης», τώρα οι πληροφορίες θέλουν να ενδιαφέρεται για την καταχρεωμένη αλυσίδα των σούπερ μάρκετς, η «Carrefour Μαρινόπουλος».

Αυτό το κλίμα αναμονής έχει εξαντλήσει του εργαζομένους της εταιρείας, στους
οποίους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη περασμένη Παρασκευή, υπό τον υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, την εταιρεία εκπροσώπησε δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος, δήλωσε ότι επίκειται είσοδος επενδυτών στην «Αρβανιτίδης».

Από την πλευρά της Carrefour- Μαρινόπουλος, αυτό που γίνεται γνωστό είναι, ότι εάν υπάρξει κάποια κίνηση, αυτή θα αφορά τη μίσθωση καταστημάτων τα οποία θα ήθελε ο leader της αγοράς, να συμπεριλάβει στο δίκτυο του.
Άλλωστε, στον καιρό της κρίσης, οι λιανεμπορικές που παραμένουν υγιείς, οπωσδήποτε και αξιοποιούν τις ευκαιρίες για να επεκτείνουν τα δίκτυά τους.

Ποιος όμως επενδυτής θα αναλάμβανε τα τεράστια βάρη της «Αρβανιτίδης», τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ, στο σύνολο των υποχρεώσεων, τα 100 εκατ. ευρώ;
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των εργαζομένων, μόνο τα χρέη προς το ΙΚΑ, είναι κοντά στα 21,5 εκατ. ευρώ, όταν η προηγούμενη πληροφόρηση μιλούσε για κοντά 9 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, το μόνο βέβαιο είναι, ότι την εταιρεία βαραίνουν πολύ μεγάλες υποχρεώσεις, αν μάλιστα συλλογιστεί κάποιος ότι σε αυτή απασχολούνται περί τα 1.500 άτομα.

Η παρατεινόμενη κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της στην «Αρβανιτίδης».
Πέραν του ότι έκλεισαν αρκετά καταστήματα ( από τα 170, σήμερα έχει 149), παρατηρούνται ελλείψεις ακόμη και σε είδη καθημερινής χρήσης. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το απόλυτο αδιέξοδο και πλέον, μετά τα όσα πολλά και διαφορετικά έχουν λεχθεί περί δυνητικών επενδυτών, δυσπιστούν στην όποια πληροφορία για τυχόν θετικές εξελίξεις.

της Άννης Καρολίδου, voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου