Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Επιχειρηματική επικοινωνία με θεατρικές μεθόδους

Η Εταιρεία PPP, η οποία εξειδικεύεται στο χώρο του Ανθρώπινου δυναμικού, και πιο συγκεκριμένα στο executive coaching, δημιούργησε ένα σεμινάριο όπου διδάσκει σε υπαλλήλους εταιρειών να έχουν μια πιο ηγετική παρουσία, μέσα από τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί.

Είναι μια καινοτομική προσπάθεια, η οποία στο εξωτερικό έχει
ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς, να εισάγουν το Θέατρο, δηλαδή, την τεχνική της θεατρικής επικοινωνίας, στον επιχειρηματικό χώρο.

Δεν απευθύνεται μόνο σε διευθυντές ή προϊσταμένους, αλλά σε κάθε υπάλληλο που πιστεύει πως θα επωφεληθεί εξελίσσοντας την παρουσία του, τόσο σε φυσικό επίπεδο, όσο και σε επικοινωνιακό.

Η ηγετική ικανότητα δεν αφορά μόνο τις γνώσεις ενός ανθρώπου ως προς κάποιο θέμα, αλλά κυρίως πώς, ο ίδιος αναγνωρίζει τα συναισθήματα που δημιουργεί η παρουσία του, ο τρόπος ομιλίας του και τέλος το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει.
Άλλωστε, οι ηθοποιοί, μπορεί να μην ξέρουν τα πάντα, αλλά αυτό που μεταφέρουν επί σκηνής, όπως η πειθώ, η έμπνευση, η ψυχαγωγία, έχει άμεση επιρροή στο κοινό.

Πιστεύω πως το όφελος αυτών των σεμιναρίων, δεν είναι μόνο για όσους ήδη εργάζονται και κυνηγούν μια προαγωγή ή απλή αναγνώριση από τον επαγγελματικό περίγυρο.

Νοιώθω πως θα βοηθήσει κυρίως εκείνους που ψάχνουν δουλειά.
Είναι μια πολύ καλή η πρωτοβουλία να δείξουν στον κόσμο πως μπορεί να αναπτύξει και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του για να μεταδώσει την θετική ενέργειά του σε ξένους ανθρώπους, όπως κάνει σε κάθε συνέντευξη με εταιρείες.
Στα σύντομα χρονικά πλαίσια των συνεντεύξεων, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο υποψήφιος πώς πρέπει να μιλήσει για να πείσει τον συνομιλητή πως έχει κάνει την σωστή επιλογή.

Έχουμε συζητήσει και σε προηγούμενα άρθρα, πως πλέον, μόνο το πτυχίο, δεν αρκεί για να προσληφθεί ο/η κατάλληλος/η υποψήφιος/α.
Οι εταιρείες κοιτούν και πέρα από τις σπουδές, σε δεξιότητες που μπορούν να τους φέρουν πελάτες άμεσα και για μακροχρόνιες συνεργασίες.

Με άλλα λόγια, αν γνωρίζετε καλά το αντικείμενο της δουλειάς σας, αλλά δε μπορείτε να το μεταφέρετε σε τρίτους με τρόπο που να θέλουν να συνεχίσουν να σας ακούν, το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για εσάς.

Οι συνεδρίες ξεκινούν από τις 13 Φεβρουαρίου, το πρώτο όντας δωρεάν, με σκοπό να γνωρίσει ο υποψήφιος συμμετέχων το αντικείμενο της νέας αυτής προσπάθειας, της οποίας ηγείται ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος.
 Ο κ. Βιντζηλαίος έχει εργαστεί ως Γενικός Διευθυντής σε ελληνικές επιχειρήσεις και έχει ολοκληρώσει 3ετές πρόγραμμα σπουδών σε θεατρική επικοινωνία και θεατρικό παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το σεμινάριο θα βρείτε στο www.ppplearn.com.

 ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΑΝΑΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
( H Δανάη Αντωνοπούλου είναι HR Specialist)
(Διαβάστε περισσότερα tips της Δανάης Αντωνοπούλου για καριέρα και εργασία στο inspiringcareer.gr).

απο το fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου