Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δίκη της Υπεξαίρεσης: Το ξέσπασμα Λεμούσια

-"Είμαι άνθρωπος κι όχι καρέκλα" αναφώνησε ο πρώην ΓΓ του Δήμου Θεσσαλονίκης
-Κατέρριψε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τον μύθο της πολιτικής αγωγής περί "ειδικών εντολών"
-Δήλωση φωτιά μάρτυρα:"Και σήμερα θα μπορούσε να κλέψει κάποιος αν ήθελε"

Την αγανάκτηση του Μιχάλη Λεμούσια προκάλεσε σήμερα η ασάφεια της κατάθεσης του μάρτυρα
Φώτη Σκαμπαρδώνη, σχετικά με το είδος των επαφών που είχε με τον Παναγιώτη Σαξώνη.
Ο μάρτυρας άλλοτε έλεγε πως "είχαν σχέσεις", ενώ όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει φάνηκε ότι μιλούσε για "επαγγελματικές επαφές" ενώ σε άλλες φάσεις μιλούσε πάλι για οικειότητα, ενώ στην Αναστασία Τσεμπερά είχε πει "είχε ευχέρεια (ενν. ο Σαξώνης) με τον Λεμούσια, νομίζω ότι γνωρίζονταν" ενώ τελικά όπως ομολόγησε τους είχε δει μόλις δύο φορές στα τόσα χρόνια να μιλούν στο διάδρομο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Μιχάλης Λεμούσιας δεν άντεξε και αναφώνησε "Πού το είδες αυτό άνθρωπέ μου;" ενώ απολογούμενος προς το δικαστήριο για την έκρηξη είπε "Δεν αντέχω, άνθρωπος είμαι όχι καρέκλα!"

Ο επόμενος μάρτυρας ήταν ο διαχειριστή πληρωμών προμηθευτών Αντώνης Μαρίνος. Ο κ. Μαρίνος προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως και σήμερα ακόμα, αν κάποιος ήθελε να κλέψει, θα μπορούσε να το κάνει ενώ τόνισε πως τα πλαστά παραστατικά δεν έγιναν αντιληπτά από τους εργαζόμενους που διενεργούσαν έλεγχο αφού ποτέ δεν ήρθε οδηγία από την εφορία που να λέει πως πρέπει να γίνεται δεκτός μόνο συγκεκριμένος τύπος παραστατικού και όχι κάποιος άλλος, ενώ δήλωσε πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν εφορίες που εκδίδουν διαφορετικό είδος παραστατικών. 

Όπως μάλιστα δήλωσε ο μάρτυρας οι ειδικές εντολές, είτε πληρωμής είτε μη πληρωμής, που σύμφωνα με την πολιτική αγωγή δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για την υπεξαίρεση, χρησιμοποιούνταν από το την δεκαετία του '80 ενώ το επιχείρημα της πολιτικής αγωγής για εκτεταμένη χρήση τους κατά την δημαρχεία Παπαγεωργόπουλου καταρρίφθηκε από δήλωση του πρώην Δημάρχου πως ενώ πριν αναλάβει, το 1998 εκδόθηκαν 285 ειδικές εντολές, το 2003 εκδόθηκαν 13, το 2004, το 2005 και το 2006 από μία ενώ από το 2007 μηδενίστηκαν. 

Και ο Αντ. Μαρίνος πάντως επιβεβαίωσε πως ούτε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αλλά ούτε οι προκάτοχοί του, ήξεραν αν υπήρχε κάτι παράνομο στη χρήση των ειδικών εντολών, δεν άκουσε ποτέ πως ο Β. Παπαγεωργόπουλος γνώριζε για την υπεξαίρεση και το απέκρυπτε, δεν άκουσε ποτέ πως ο Β. Παπαγεωργόπουλος έκανε "πλάτες" στο Σαξώνη και πως ο πρώην Δήμαρχος δεν είχε ούτε την ικανότητα ούτε τις απαραίτητες γνώσεις για να ελέγξει την ταμειακή υπηρεσία. 

http://taxalia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου