Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εξοπλιστικά: Μεγαλώνει η "παρέα" του Κορυδαλλού- Προφυλακιστέος και ο Μπέλτσιος

Στους πέντε ανέρχονται, πλέον, οι κρατούμενοι που είναι προσωρινά κρατούμενοι, στην υπόθεση των εξοπλιστικών, μετά την απόφαση, το Σάββατο- με τη σύμφωνη γνωμη ανακριτών και εισαγγελέα- για την προφυλάκιση του πρώην στενού συνεργάτης του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Μπέλτσιου.
 
Πιο αναλυτικά, ο Μπέλτσιος- που
κρίθηκε ύποπτος φυγής- απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων που φέρονται να ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.
 
Την Παρασκευή, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων στον ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ. Ο κ. Εμμανουήλ κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.
mpel180114
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις, που του αποδίδονται, και υποστηρίζει ότι το επίμαχο ποσό αποτελεί νόμιμη αμοιβή από σύμβαση που υπέγραψε με τη γερμανική HDW -ιδιοκτήτρια τότε των Ναυπηγείων- για το μάνατζμεντ επί τέσσερα χρόνια. Ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να υποστήριξε ότι στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και 25% επί του τζίρου της γερμανικής εταιρείας, κατασκευάστριας των υποβρυχίων.
 
Υποστηρίζει, επίσης, ότι τα χρήματα τα έφερε στην Ελλάδα από το εξωτερικό, όταν τέθηκε σε ισχύ ο ευνοϊκός νόμος Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων, ότι ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ και ότι φορολογήθηκε γι αυτά.
 
Φέρεται, επίσης, να ισχυρίζεται ότι κατ΄απαίτηση της εργοδότριάς του γερμανικής εταιρείας, συστήθηκε από αυτόν εταιρεία για την καταβολή των πληρωμών.
emanoui170114
 
Εν τω μεταξύ, υπέρ της προφυλάκισης του 83χρονου εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας, Παν. Ευσταθίου, τάσσεται ο εισαγγελέας Εφετών, Γ. Δασκαλόπουλος, με πρόταση του προς το Συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει την έφεση που ασκήθηκε κατά της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Ο κ. Ευσταθίου, εκπρόσωπος της εταιρίας ATLAS, είχε απολογηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς πριν από λίγες ημέρες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε κληθεί να άρει διαφωνία ανάμεσα σε Εισαγγελέα και Ανακριτή για το αν πρέπει ή όχι να προφυλακιστεί. Κατά αυτού του βουλεύματος ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και έτσι το θέμα της προσωρινής κράτησης του 83χρονου θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών.
 
Για την υπόθεση των εξοπλιστικών έχει λάβει κλήση σε απολογία από τον ανακριτή και η σύζυγος του κ. Ευσταθίου, καθώς διατηρούσαν κοινούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 83χρονου από λογαριασμούς που διατηρούσε σε Ελλάδα και Λονδίνο, από το 1996 έως το 2008 φέρεται να διανεμήθηκαν σχεδόν 36 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θεωρούνται ως «ωφέλιμες πληρωμές» για εξοπλιστικά προγράμματα.
 
Ο κατηγορούμενος διά του συνηγόρου του φέρεται διατεθειμένος να υποβάλει στους ανακριτές στοιχεία για λογαριασμούς του στο εξωτερικό, μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ώστε να αποκαλυφθούν οι παραλήπτες των επίμαχων εμβασμάτων.
aeus170114Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου