Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερος με εγγύηση «μαμούθ» ο Δημήτρης Κοντομηνάς


Ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση πέντε εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικούς όρους, όπως είχε εισηγηθεί ο ανακριτής της υπόθεσης, αφήνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του ΤΤ, Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ύστερα από
διάσκεψη πέντε ωρών, το δικαστικό συμβούλιο με πλειοψηφία δύο έναντι ενός αποδέχθηκε την πρόταση του ανακριτή της υπόθεσης, Γιώργου Ανδρέαδη. Το συμβούλιο κλήθηκε να άρει τη διαφωνία, που είχε προκύψει ανάμεσα στον κ. Ανδρεάδη και την αρμόδια εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκιση του επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων.

Το μέλος του συμβουλίου, που μειοψήφησε, τάχθηκε με την άποψη της εισαγγελέως.
Για δικαίωση του πελάτη τους, έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων», δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας είπε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου