Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμιες Οικονομικές Εξελίξεις

Παγκόσμιες Αγορές: Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης την Τετάρτη η FOMC ανακοίνωσε ότι θα τακτοποιήσει το ρυθμό του τρέχοντος προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΕΡΒΙΑ : Το δημόσιο χρέος της Σερβίας αυξήθηκε κατά
207 εκατομμύρια ευρώ τον Νοέμβριο , ανεβάζοντας το συνολικό ανεξόφλητο απόθεμα της σε 19.δις  ευρώ, ή 59,1 % του προβλεπόμενου ΑΕΠ της.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ : Ο Πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου συμφώνησε να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2014, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να αναβάλει για τρεις μήνες τις επίμαχες αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης των καυσίμων θέτοντας έτσι τέλος στις τελευταίες συνεχιζόμενες πολιτικές.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει αύξηση του πραγματικού βουλγαρικού ΑΕΠ κατά 1,7 % για το επόμενο έτος . Σε άλλες ειδήσεις, ο Πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσχάρσκι δήλωσε ότι η ένταξη στην Τραπεζική Ένωση της ΕΕ που εφαρμόζεται σήμερα,  δεν αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για τη Βουλγαρία .Οι Βουλγαρικές μετοχές συνέχισαν το ράλι  τους.

Αγορές CESEE : Οι αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν οριακά χαμηλότερα την Πέμπτη , πέφτοντας κάτω από τις απώλειες των κινεζικών χρηματιστήριων . Εν τω μεταξύ , η πλειοψηφία των χρηματιστηριακών αγορών στην περιοχή CESEE έκλεισε σε θετικό έδαφος , ενώ χθες, τα περιφερειακά νομίσματα παρουσίασα μεικτή εικόνα , με την αρχική αντίδραση στην ανακοίνωση της FOMC να είναι σχετικά υποτονική .

ΠΗΓΗ: EUROBANK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου