Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κεδίκογλου: Ο Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης

«Ο κ. Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλαβε 1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση συνταξιοδότησης.

  Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι ο κ. Τσουκαλάς θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ιδιωτικής ασφάλισης.

Κληθείς ακόμη να σχολιάσει την υποψηφιότητα του
Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν σημείωσε: «Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), με το οποίο είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν «κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται σε κοινοβούλια, κόμματα που έχουν θέσεις κατά των εθνικών μας συμφερόντων, που νοσταλγούν τον Στάλιν κ.λπ.».

Νωρίτερα, ο κ. Τσουκαλάς εξήγησε ότι μετά από 35 έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα ABN-AMBRO αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2010, πριν εκλεγεί βουλευτής, έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Όπως διευκρίνισε, η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό στην «Generalli» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβε την επιταγή της αποζημίωσής του, που «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα».
Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο. Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού, όπως επισημαίνει, αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, «πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο».

Απαντώντας σε δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι πήρε την αποζημίωση της Generalli  όταν ήταν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ, δηλώνει ότι πρόεδρος ήταν ως τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησε και έλαβε την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.
«Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωση μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο» δηλώνει, τονίζοντας ότι δεν έχει ποτέ στη ζωή του μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Σχετικά με τα ακίνητα, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας στον ίδιο και τη σύζυγό του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, «ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση».
Όπως υποστηρίζει, όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά, καθώς το μόνο ακίνητο που αγόρασε εξ ημισείας με τη σύζυγό του είναι στη Βάρη, με δάνειο στις αρχές του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου