Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

«Πωλητήριο» σε πάνω από 120 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα

Αγγελίες για την πώληση των ξενοδοχειακών του μονάδων είναι πρόθυμοι να βάλουν πολλοί ιδιοκτήτες, ακόμα και σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, παρά το γεγονός ότι το 2013 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε αυτή την κίνηση προχωρούν παρά και τις θετικότερες προβλέψεις στον εν λόγω τομέα το 2014.

Τα στοιχεία αυτά φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας έρευνα που
πραγματοποίησε η «Καθημερινή της Κυριακής» σε κορυφαίο διαδικτυακό τόπο πώλησης ακινήτων.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν μόνο για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, δημοσιεύθηκαν 125 αγγελίες για την πώληση κυρίως μικρομεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων σε 19 νησιωτικούς προορισμούς της χώρας.
Το επιδιωκόμενο τίμημα από τους ιδιοκτήτες για την πώληση των 125 μονάδων ανέρχεται στα 378,5 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες μικρομεσαίες μονάδες πωλούνται έως 3 εκατ. ευρώ. Μεγαλύτερες μονάδες πωλούνται σε νησιωτικούς προορισμούς με υψηλό απόθεμα ξενοδοχειακών κλινών.

Στη Ρόδο πωλείται ξενοδοχείο με δυναμικότητα 220 δωματίων έναντι 22 εκατ. ευρώ, στην Κέρκυρα πωλούνται δύο ξενοδοχεία δυναμικότητας 110 και 155 δωματίων έναντι 15 εκατ. ευρώ και 16 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Στα νησιά όπου σύμφωνα με την έρευνα πωλούνται ξενοδοχειακές μονάδες είναι η Μήλος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Άνδρος, η Τήνος, η Σέριφος, η Σύρος, η Αντίπαρος, η Μύκονος, η Νάξος, η Σίφνος, η Ιος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος.

Για την Κέρκυρα και τη Σαντορίνη καταγράφηκε η ανάρτηση των περισσότερων αγγελιών για πώληση ξενοδοχείων, το τελευταίο δίμηνο.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου