Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Η Folli Follie και το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι του κόσμου

Σπάνια μαθαίνουμε τους πραγματικούς λόγους που οδηγούν κάποιον επιχειρηματία σε μία επένδυση.

Ποια είναι τα ερεθίσματα;
Ποια τα κίνητρα;

Αυτό που βγαίνει συνήθως προς τα έξω είναι αποτέλεσμα μερικών σταδίων μετά και συνήθως περιγράφεται στα δελτία Τύπου με
ξύλινες φράσεις όπως «μας συνδέει κοινό όραμα» ή «αποφασίσαμε την συνεργασία καθώς θεωρούμε ότι ο τομέας δραστηριότητας της εταιρείας παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική».

Αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν εάν ένας επιχειρηματίας έλεγε ότι εξαγοράσαμε μερίδιο σε μία εταιρεία με γυναικείες τσάντες γιατί αυτές αρέσουν στη σύζυγο μου;
Αυτός μάθαμε λοιπόν, δυόμισι χρόνια μετά από την είσοδο της Fosun στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie, ότι ήταν ο πραγματικός λόγος που ο Guo Guangchang επένδυσε στην ελληνική εταιρεία όπου σήμερα κατέχει το 13,4% των μετοχών του.

Η σύζυγος, Wang Jinyuan, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού Shanghai Oriental TV γνωρίστηκε με τον Mr. Fosun στα τηλεοπτικά πλατό καθώς ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή της. Όπως ο ίδιος ανέφερε στην κινεζική εφημερίδα Want Daily -με αφορμή τις τελευταίες λίστες που τον παρουσιάζουν ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Σαγκάη- «πραγματοποιούσαμε συχνά συνεντεύξεις με την μέλλουσα σύζυγο μου», τη οποία στην πορεία την αποδέχτηκε και ως επενδυτικό σύμβουλο καθώς όπως αναφέρει «η σύζυγος μου είναι άνθρωπος των μέσων ενημέρωσης και ότι της αρέσει πρέπει να είναι καλό».

Το αυθαίρετο αυτό συμπέρασμα, του «Κινέζου Warren Buffett» όπως τον αποκαλούν, μάλλον βγήκε σε καλό σε πολύ κόσμο καθώς ότι άρεσε στην κα. Jinyuan, ο σύζυγος της επένδυε σε αυτό -και κέρδιζε- και η εταιρεία που πρόσφερε μετοχές της αποκτούσε ρευστότητα κι έναν ισχυρό σύμμαχο στην κινεζική αγορά.

 Ειδικά για την περίπτωση της Folli Follie η αγορά της Ασίας και πολύ περισσότερο της Κίνας όπου ανοίγει ένα κατάστημα κάθε εβδομάδα η μετοχική συνεργασία με την Fosun ήταν καταλυτική στην εξάπλωση της.

Ο Guo, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει βγάλει πολλά χρήματα ακολουθώντας τις προτάσεις της συζύγου του, ανέφερε ότι επένδυσε στο ελληνικό brand με βάση την αγάπη της γυναίκας του σε τσάντες σχεδιαστών, ενώ οι επενδύσεις σε Club Med και στο ξενοδοχείο Αtlantis The Palm στο Ντουμπάι είναι αποτέλεσμα της αγάπης της συζύγου του για τα ταξίδια.
Για χάρη της πραγματοποιεί επένδυση 1,6 δισ. δολαρίων σε ένα ξενοδοχείο επτά αστέρων στην Sanya στην νότια επαρχία της Κίνας Hainan, ενώ αγόρασε και τον ουρανοξύστη One Chase Manhattan Plaza στη Νέα Υόρκη από την JPMorgan Chase Bank έναντι 725 εκατ. δολαρίων.

Ο κ. Guo, ο οποίος χρειάστηκε μόνο έξι χρόνια για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σαγκάη στα 46 του, επένδυσε πρόσφατα μέσω της Fosun και σε μία ακόμη ελληνική εταιρεία, την φαρμακευτική Σellas, μια συμφωνία ύψους 388 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο της Fosun αναμένεται να εμπλουτιστεί και με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες καθώς βλέπει ότι η ανερχόμενη μεσαία τάξη της Κίνας θα διψάει όλο και περισσότερο για επώνυμα προϊόντα που θα φέρουν την υπογραφή της Γηραιάς Ηπείρου.

απο το  fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου