Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μεγαλείο! Δεν θέλησε να προκριθεί στα χαρτιά η Εθνική

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Τάκης Φύσσας, εξήγησε τους λόγους που λήφθηκε η απόφαση να μην εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τη γκάφα των Ρουμάνων στο πρώτο ματς.

Ο Τάκης Φύσσας μίλησε στον
NovaΣπορ FM...

Για το πώς εντόπισαν το λάθος των Ρουμάνων: «Εμείς έχουμε ένα πρωτόκολλο, με τον προπονητή να ανακοινώνει στο γήπεδο την ενδεκάδα κι όχι στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά εγώ διπλοτσεκάρω τα ονόματα και αλλάζουμε τις ενδεκάδες με την αντίπαλη ομάδα και τον παρατηρητή. Όταν πήραμε την 23άδα των αντιπάλων, ο Μιχάλης Τσαπίδης παρατήρησε πως έλειπε ένας τερματοφύλακας από την αποστολή των Ρουμάνων, ο Ταταρουσάνου, ο οποίος είχε δοκιμάσει να προπονηθεί το πρωί και τελικά βγήκε εκτός».

Γαι το πώς πήραν την απόφαση να ενημερώσουν τους Ρουμάνους και τον παρατηρητή πριν τον αγώνα: «Αμέσως πήρα την πρωτοβουλία να ενημερώσω τον πρόεδρο και τον προπονητή για το λάθος. Διατύπωσα τη δική μου άποψη να το πούμε στους Ρουμάνους και τον παρατηρητή ότι έγινε το λάθος, αν και θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε μετά το ματς και να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά. Ο πρόεδρος και ο προπονητής αποφάσισαν να τους το πούμε. Κανείς δεν είχε διαφορετική γνώμη».

Για τη στάση των Ρουμάνων και του παρατηρητή: «Δεν ήταν ένα λάθος που έγινε εκ παραδρομής. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Ρουμάνοι προσπαθούν να μας το παίξουν έξυπνοι και να τους καταγγείλουμε. Εμείς όμως αποφασίσαμε να φερθούμε όπως έπρεπε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση με την αξία μας, όπως και το πετύχαμε. Ο παρατηρητής θα έχανε τη δουλειά του, γιατί θα έπρεπε να το είχε δει ο ίδιος. Έγινε πριν το ματς η κουβέντα, ο παρατηρητής έμεινε έκπληκτος, οι Ρουμάνοι κατέβασαν το κεφάλι, είπαν ότι δεν το είχαν προσέξει και τελικά βάπτισαν έναν ποδοσφαιριστή τους τερματοφύλακα. Έτσι έγινε κανονικά το παιχνίδι. Οι άνθρωποι της ρουμανικής ομάδας μας ευχαρίστησαν. Ο παρατηρητής τούς είπε πως θα πρέπει να τιμηθεί η ελληνική ομάδα για fair play».

Για το σκεπτικό της απόφασης της ελληνικής πλευράς: «Όταν διακυβεύονται τόσα πράγματα, η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και η οικονομική ανάσα που περίμενε η ΕΠΟ από την πρόκριση, θα μπορούσαμε πολύ απλά να μην το πούμε. Όμως η ιστορία δικαιώνει τον καλό νοικοκύρη. Εγώ ήθελα η ομάδα μας να περάσει μέσα στο γήπεδο και δεν φοβήθηκα λεπτό. Δεν παίζουμε με την τύχη, αλλά αξίζει να κάνεις το σωστό. Για μένα θα ήταν πικρία να προκριθούμε στα χαρτιά και δεν θα ήταν ίδια η χαρά να παίρναμε το εισιτήριο έξω από το γήπεδο. Όλη η δουλειά που γίνεται στην Εθνική δεν στηρίζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Θέλουμε μέσα από τη σωστή δουλειά και τη νοοτροπία να κερδίζουμε».

Για το τι θα γινόταν αν αποκλειόταν η Εθνική και δεν είχε κάνει την ένσταση η ελληνική πλευρά:«Η απάντηση δεν είναι απλή κι εύκολη. Δεν το σκεφτήκαμε καν αυτό, ούτε ο πρόεδρος, ούτε και ο προπονητής. Δεν σας κρύβω ότι πέρασε από το μυαλό μου το δεύτερο παιχνίδι, όχι γιατί αν χάναμε την πρόκριση θα μετάνιωνα για ό,τι έχω κάνει. Δεν θα με πείραζε καθόλου να χάσω και τη δουλειά μου. Δεν πανηγυρίζω γι’ αυτό που έγινε. Απλώς νιώθω έντιμος κι έτσι μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος. Σίγουρα αν είχαμε αποκλειστεί θα γινόταν ένας χαμός στην αγαπημένη μας χώρα, μπορεί και δικαίως.

Για την προετοιμασία για τα Βραζιλία: «Είχαμε τακτοποιήσει τα θέματα. Έχουμε πάει δύο φορές στις πόλεις της Βραζιλίας για να δούμε τα προπονητικά κέντρα. Έχουμε δύο επιλογές και είμαστε πανέτοιμοι από άποψη προετοιμασίας. Κι αύριο να άρχιζε το Μουντιάλ θα ήμασταν έτοιμοι. Θα πάμε στην κλήρωση στις 6 Δεκεμβρίου, θα δούμε τα πράγματα από κοντά και θα προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες. Θα κάνουμε ένα φιλικό το Μάρτιο και επίσης το Μάιο θα επιλέξουμε αντιπάλους για τα φιλικά ανάλογα με αυτούς που θα έχουμε στην κλήρωση. Θέλουμε να πάμε πανέτοιμοι στη Βραζιλία».

Για το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος: «Ο Σάντος είναι… Σάντος. Είναι αναποφάσιστος, λέει την αλήθεια. Έγκειται στο πώς θα σκεφτεί μια συγκεκριμένη μέρα και πώς θα αποφασίσει. Δεν μπορώ να τον ψυχολογήσω. Ο τρόπος που σκέφτεται δεν ταιριάζει με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Περιμένουμε και ελπίζουμε να πει το ναι. Θεωρώ πως έχει την τάξη των πραγμάτων στο κεφάλι του και γνωρίζει πως οφείλει να απαντήσει πριν τον Μουντιάλ στον πρόεδρο, σε μια πρόταση που του έγινε πριν καν προκριθούμε στο Μουντιάλ. Είναι τόσο επαγγελματίας που αυτό θα πράξει. Μακάρι να μείνει και να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου