Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας

Το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι «τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε».

Τον Οκτώβριο την έκανε στριφογυριστή, λέγοντας «δεν έχουμε βγει ακόμα από το τούνελ».
Τον Νοέμβριο ο γενναίος και στιβαρός Κωστής και όχι Κώστας Χατζηδάκης παίζει μπρα ντε φερ με τον
Πολ Τόμσεν για να μην επιβληθούνε νέα μέτρα.

Υπάρχει καμία αμφιβολία δηλαδή, ποιος από τους δύο θα κερδίσει;
Μιλάμε για κωμωδία.

Την ίδια ώρα δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο:
Τα πανεπιστήμια είναι κλειστά.
Η δημόσια υγεία με την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ βαράει διάλυση.
 Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό είναι στο πόδι.
Η δημόσια τηλεόραση ήταν κλειστή όλο το καλοκαίρι. Η αγορά βαράει μύγες, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και οι Ελληνες πάνε και δουλεύουνε γκαρσόνια στην Αλβανία! Στην Αυλώνα και το Δυρράχιο.
 Για τέσσερα ή πέντε κατοστάρικα γιούρο, με διαμονή και διατροφή εξασφαλισμένη. Καλύτερες συνθήκες από τους εποχιακά εργαζόμενους εν Ελλάδι.
Για να μην ξεχνιόμαστε, οσονούπω κλείνουνε και οι αμυντικές βιομηχανίες. Για τέτοια εκτόξευση μιλάμε.
 Αφού πλέον δεν έχουνε περιθώρια για να πετσοκόψουνε μισθούς και συντάξεις, παίρνουνε κεφάλια με τις απολύσεις.
 Και τον Αδωνι Γεωργιάδη να τσιρίζει υστερικά ότι δεν θέλει να του πάρει τη δόξα των απολύσεων η τρόικα. Θέλει να είναι αυτός που θα εκδικηθεί μέσω των απολύσεων τους κακομαθημένους στον χώρο της Υγείας.

Και το πιο ωραίο απ' όλα:
 Οι φαντάροι δεν έχουνε νερό να πλυθούνε! Εγινε κι αυτό στο στρατόπεδο του Ναυπλίου. Στους μισούς λόχους τα μπάνια ήταν χαλασμένα και οι φαντάροι δεν είχανε νερό για να κάνουνε μπάνιο. Εστω και κρύο. Δεν είχαν μάλιστα να δώσουν ρούχα και παπούτσια στους νεοσύλλεκτους.
Με τη σχετική πλάκα να έχει να κάνει με τον εκφωνητή του Πολυτεχνείου που φώναζε στους στρατιώτες «είμαστε άοπλοι, είμαστε άοπλοι».
Και τους στρατιώτες σήμερα, σαράντα χρόνια μετά να απαντάνε «είμαστε άπλυτοι, είμαστε άπλυτοι».

Η Ελλάδα, ωστόσο, ποτέ δεν πεθαίνει.
Το διαβεβαιώνει αυτό ο μεγάλος πολιτικός άνδρας που ακούει στο όνομα Φώτης Κουβέλης.
 Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν από την πλευρά του σφόδρα θετικός.
Αυτό πάει να πει αριστερά της ευθύνης.
Σαν την κόκα κόλα. Πάει με όλα.
Χθες με Σαμαρά-Βενιζέλο στην υπηρεσία του μνημονίου, αύριο με τον Τσίπρα κόντρα στο μνημόνιο. Ακόμα και με τον διάολο θα συμμαχήσει ο Κουβέλης για να είναι στην εξουσία.
Να μην είμαστε μίζεροι όμως.

Υπάρχει και η «άλλη Ελλάδα», όπως έλεγε κάποτε το σλόγκαν της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει η άλλη Ελλάδα που είναι μέσα στην καλή χαρά. Η Ελλάδα των πρωινάδικων και των μεσημεράδικων.
 Η Ελλάδα της Σκορδά και της Μενεγάκη.
Ξέρεις τι είναι να μιλάς κάθε μέρα με τις ώρες, χωρίς να έχει να πεις τίποτα; Να ασχολείσαι με μαλακίες; Να στήνεις δήθεν ψεύτικους καυγάδες. Να κάνει κοντινά ο σκηνοθέτης στους κώλους και στα βυζιά για να κρατήσει τον τηλεθεατή;
 Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας.
Η χώρα να βουλιάζει και να κυριαρχεί η σαχλαμάρα.
Κι ένας λαός αραχτός στον καναπέ.
Οι Ελληνες ζοχαδιάζονται μόνο για την πάρτη τους.
Οι δημοσιογράφοι όταν κλείνει η ΕΡΤ.
Οι γιατροί όταν τους κόβουνε τους μισθούς και οι πανεπιστημιακοί όταν χάνουνε τη δουλειά τους.
 Για την πατρίδα ισχύει αυτό που έχει πει ο ακαδημαϊκός Ζωρζ Πιλαλί: «Δεν είμαι από δω. Είμαι από τα Λιόσα».
Αυτά.

Μελέτη για μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε κοσμοδρόμιο!
ΚΑΤΑ την παροιμία, όταν δεν έχει δουλειά ο διάολος, πηδάει τα παιδιά του. Οι Ελληνες βουλευτές τι κάνουν; Ερωτήσεις για να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την πατρίδα.
 Εις εξ αυτών, λοιπόν, ονόματι Βασίλης Καπερνάρος, ξεπέρασε σε φαντασία τους σεναριογράφους των ταινιών «ΘουΒου, φαλακρός πράκτωρ 000» με τον Θανάση Βέγγο.

Ζήτησε, λοιπόν, να πληροφορηθεί αν υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε κοσμοδρόμιο! Σε βάση, δηλαδή, για την εκτόξευση επανδρωμένων διαστημικών πυραύλων! Για τέτοια φαρσοκωμωδία μιλάμε. Κι η παρέμβαση αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.
Ενας κάποιος δόκτωρ Περικλής Παπαδόπουλος, που συστήνεται σαν καθηγητής Αεροδιαστημικής του Πανεπιστημίου Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, διαθέτει εμπεριστατωμένο σχέδιο. Για την εγκατάσταση ενός σταθμού από τον οποίον θα γίνονται πτήσεις ειδικών αερόσακων έξω από την ατμόσφαιρα της γης! Για την ανάπτυξη του διαστημικού τουρισμού.
Το σχέδιο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, θα έχει την υποστήριξη της ΝΑΣΑ και θα μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 ένα τρισ. δολάρια! Ιδού, λοιπόν, πώς σβήνει με τη μία το δημόσιο χρέος. Και γιατί στην Καλαμάτα; Γιατί ύστερα από σχετική μελέτη, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική. Και το πιο ωραίο απ' όλα; Στον εν λόγω Καπερνάρο απάντησαν μετά πάσης σοβαρότητας και ο υπουργός Υποδομών Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μηταράκης. Συμπέρασμα: Ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο.

Βρήκε το σημείο αναφοράς της σε έναν σέντερ φορ

Να το πούμε εν συντομία. Η εθνική ομάδα όλη αυτή τη δεκαετία ήταν ομάδα συνόλου. Δεν είχε τον έναν ή τους δύο σούπερ σταρ.
Είχε το 2004 τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Αρχίζοντας από πίσω προς τα μπρος Νικοπολίδη, Δέλλα, Μπασινά, Ζαγοράκη, Τσιάρτα. Είχε ρολίστες σαν τον Γιαννακόπουλο και τον Χαριστέα. Στην πορεία αναδείχθηκε η φυσιογνωμία του Κατσουράνη. Ηγέτες υπήρχαν και υπάρχουν.
Ποτέ όμως δεν υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής που θα ήταν έξω και πάνω από τον μέσο όρο.
 Που θα ήταν με διαφορά ο καλύτερος.
Οπως συμβαίνει με τον Ρονάλντο στην Πορτογαλία. Τον Ιμπραΐμοβιτς στη Σουηδία. Δεν λέμε με την έννοια της βεντέτας, αλλά με την έννοια της αξίας. Ιδού, λοιπόν, που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να βρει και η Εθνική Ελλάδας τον δικό της σούπερ σταρ. Τον Κώστα Μήτρογλου.
Μια ομάδα που ποτέ δεν είχε το εύκολο γκολ, να βρίσκει το σημείο αναφοράς της σ' έναν σέντερ φορ. Που είναι μακράν του δευτέρου ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Αν πάμε να τους βάλουμε σε σειρά κατάταξης, έχουμε δεύτερο τον Παπασταθόπουλο κι από κει και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.
 Μ' αυτές τις εμφανίσεις ο Μήτρογλου έχει ξεφύγει κατά πολύ από τον μέσο Ελληνα ποδοσφαιριστή.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
 Εχει καμιά άλλη καλύτερη πρόταση ο Σάντος και ζορίζεται ν' απαντήσει στην ΕΠΟ μέχρι τέλος του χρόνου; 
Η ζωή ανήκει στους αυτόχειρες.
Ζωρζ Πιλαλί

απο τον Κώστα Καίσαρη

απο το sentragoal.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου