Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Μιλάς ρώσικα; Προσλαμβάνεσαι

Εξαιρετικά μεγάλο είναι τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον Πατρινών για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας η οποία θεωρείται πλέον ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για την εξεύρεση δουλειάς.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο όποιος γνωρίζει ρώσικα έχει σημαντικές πιθανότητες να
απασχοληθεί στον τουριστικό κλάδο καθώς κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο οι Ρώσοι που επισκέπτονται την Αχαΐα αλλά και την γειτονική Ηλεία είναι χιλιάδες.
Σε πολλές από τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής το περασμένο καλοκαίρι άκουγες σχεδόν αποκλειστικά ρώσικα και οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων υποχρεώνονταν να απασχολούν πολλούς Ρώσους προκειμένου να εξυπηρετούν τους ομόγλωσσούς τους.

Όμως, ο τουρισμός από την Ρωσία δεν περιορίζεται το καλοκαίρι αφού εκατοντάδες είναι , όλο το χρόνο, οι επισκέπτες και στον Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Μάλιστα τουριστικά γραφεία από την Αθήνα που πραγματοποιούν εκδρομές στον Πολιούχο της αχαϊκής πρωτεύουσας αναζητούν Έλληνες που να γνωρίζουν ρώσικα για τις ξεναγήσεις.

Αυτό το «άνοιγμα» που παρατηρείται στον τουριστικό κλάδο έχουν διαπιστώσει πολλοί Πατρινοί οι οποίοι σπεύδουν να μάθουν την γλώσσα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αυτή την περίοδο περίπου 30 Πατρινοί μαθαίνουν ρώσικα στο Προξενείο της χώρας στην πόλη.
Τα μαθήματα κοστίζουν 20 ευρώ το μήνα, ενώ από τους υπευθύνους του Προξενείου παρέχεται και οποιαδήποτε πληροφορία και για μετανάστευση στη Ρωσία.

Το ενδιαφέρον των Πατρινών για την εκμάθηση της γλώσσας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που σκέφτονται να φύγουν από την Πάτρα και να αναζητήσουν την τύχη τους στη Μόσχα ή σε κάποια άλλη ρωσική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου