Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Γ. Φλωράς: “Βόμβα” στην αγορά με τους ανασφάλιστους επαγγελματίες


Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα μένουν χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο να συνεχίσουν τη δουλειά τους, χωρίς να κόβουν παραστατικά, αποκάλυψε ο επιχειρηματίας και μέλος του δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιώργος Φλωράς, μιλώντας στην
fmvoice.gr.

Ο καλεσμένος της εκπομπής «Ο Καλός και ο Κακός Βγαίνουν Βόλτα στη Σοφοκλέους» έκανε λόγο για μία «βόμβα» που πλησιάζει, καθώς στις αρχές του έτους χιλιάδες επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα για το 2014.

Παράλληλα, κατήγγειλε ως ναζιστικού χαρακτήρα τη λογική της τρόικας στις συζητήσεις με το υπουργείο Εργασίας, όταν τέθηκε το θέμα του ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν για λογαριασμό της τρόικας, εάν φύγουν από τη ζωή 10.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ με προβλήματα υγείας, εφόσον δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που πλήρωσαν, τότε ο Οργανισμός θα έχει όφελος τουλάχιστον 2-3 δισ. ευρώ στην επόμενη 20ετία!
Μάλιστα, ο κ. Φλωράς διάβασε επιστολή μικρομεσαίου επιχειρηματία, με σκλήρυνση κατά πλάκας, ο οποίος αναφέρει ότι δεν μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα φάρμακα…

Κόντρα στα καρτέλ και την Ε.Α.

Ο καλεσμένος της fmvoice.gr αναφέρθηκε εκτενώς στη διένεξη που είχε με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς από το 2001 καθυστέρησε μία 8ετία να εκδώσει το πόρισμα για το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, ενώ όλα τα στοιχεία έδειχναν την ενοχή του. «Ήξερα ότι υπήρχε δόλος στην καθυστέρηση, καθώς από την αρχή γνωρίζαμε ότι οι συμμετέχοντες στο καρτέλ ήταν ένοχοι, αλλά εκείνοι που έπρεπε να τους πιάσουν έκλειναν τα μάτια», σημείωσε.
«Η αγορά διαλύθηκε, μαζί με αυτούς και η δική μου επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Φλωράς, καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο του καρτέλ από το 2002 και «στην Ελλάδα για να σταθεί κάποιος απέναντι στους ισχυρούς θα πρέπει να είναι δισεκατομμυριούχος. Μία φυσιολογική εταιρεία δεν αντέχει κι αυτό το ξέρουν όσοι συμμετέχουν στα καρτέλ», υπογράμμισε.
Σε ερώτηση σχετική με τη στάση του Επιμελητηρίου απέναντι στον αγώνα που έκανε ο ίδιος, ο κ. Φλωράς ανέφερε ότι τότε δεν έκανε τίποτε, αλλά μετά από την περιπέτεια που έζησε ο ίδιος, πρότεινε στη διοίκηση του ΕΕΑ να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Ανταγωνισμού και μάλιστα για πρώτη φορά, ένα Επιμελητήριο αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις ενέργειες μελών του, που στρέφονται κατά μεγάλων εταιρειών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η αντιπαράθεση με τον ΟΑΕΕ

Ως θύμα της κατάστασης και ο ίδιος, καθώς βρίσκεται μεταξύ των 380.000 μικρομεσαίων επιχειρηματιών που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, ο κ. Φλωράς ασχολήθηκε εντατικά με την υπόθεση και καλεί τους συναδέλφους του να συμμετάσχουν σε μία κίνηση για τον ΟΑΕΕ, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα, με βασικότερο το ότι ο ΟΑΕΕ χρεώνει στις εισφορές που ζητάει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την οποία, ωστόσο, δεν παρέχει.
Ο κ. Φλωράς κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ήδη ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει και στη λεγόμενη «πιλοτική δίκη», από την οποία θα κριθεί η έκβαση της εκδίκασης εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων άλλων προσφυγών που έχουν καταθέσει μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εναντίον του Οργανισμού.
Όσον αφορά στην αντιφατική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην πραγματική οικονομία, έναντι όσων ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ο κ. Φλωράς το απέδωσε στο γεγονός ότι «αυτοί που διοικούν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα». Οι ξένοι, εν τω μεταξύ, κάνουν τη δουλειά τους, καθώς «όσο πιο πεινασμένοι είμαστε, τόσο πιο φθηνές τιμές θα πάρει και τόσο πιο πολύ δουλειά θα έχει».
«Η λύση μπορεί να είναι πολιτική ή νομική. Ωστόσο, οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτε, καθώς ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον, με αποτέλεσμα να μας απομένει μόνο η νομική οδός», επεσήμανε ο επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου