Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ποσό 2.850.000 ευρώ απειλεί την γαλήνη του ζεύγους του Γιάννου και της Ρούλας Παπαντωνίου-Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ

Σύμφωνα με την Realnews πόρισμα-φωτιά του ΣΔΟΕ στέλνει τον Γιάννο στον εισαγγελέα, για τα 2.850.000 ευρώ της συζύγου του Ρούλας Κουράκου. Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ αφορά κατάθεση στην ελβετική τράπεζα HSBC, ενώ το 1.350.000 εντοπίστηκε σε λογαριασμούς στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με το πόρισμα, τα ποσά
δεν δικαιολογούνται.

 Ο πρώην πανίσχυρος Τσάρος στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών ο οποίος είναι συνομιλητής ισχυρών επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας κινδυνεύει να κάνει μαύρες γιορτές καθώς οι εισαγγελείς όλο αυτό το διάστημα "απειλούν" την γαλήνη της οικογένειας.

Ακολουθεί απόσπασμα από παλαιότερο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Γούλα το οποίο δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα για την καθημερινότητα του ζέυγους του Γιάννου και της Ρούλας Παπαντωνίου.


«Η οικονομία είναι κλίμα», συνήθιζε κάποτε να λέει ο Γιάννος Παπαντωνίου. Φαίνεται, όμως, πως κατ’ αντιστοιχία για τον ίδιο η ιδιωτική ζωή είναι ατμόσφαιρα. Τι κι αν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές έχουν κάνει φύλλο και φτερό όλα τα οικονομικά στοιχεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της συζύγου του κυρίας Σταυρούλας Κουράκου, ύστερα από παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων κυρίων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Ψύχραιμος, ευγενής, αλλά με έκδηλο αίσθημα ανωτερότητας καθ’ όλη την ενδεκαετή υπουργική του διαδρομή, ο Γιάννος Παπαντωνίου ανέβασε τους τόνους όταν μετακόμισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το 2004, στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όπου εμφάνισε πρωτοφανές πάθος, συνδυασμένο με συμπτώματα αδιαλλαξίας.

Ως διάδοχος του Ακη στο υπουργείο Αμυνας, είχε τότε τεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, χωρίς ωστόσο να γίνει Εξεταστική για να διερευνήσει καταγγελίες χειρισμών και σκιές στο πολιτικό προφίλ του. Παρότι εκείνη την περίοδο υιοθέτησε ύφος μελοδραματικής οξύτητας, αυτό δεν άντεξε για πολύ, μια και ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2006, με αφορμή μια εκτός γραμμής δήλωσή του για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στους Γάλλους, τον διέγραψε καλοκαιριάτικα ακαριαία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ολοκλήρωσε μάλιστα τον εξοστρακισμό του από το ΠΑΣΟΚ, αποκλείοντάς τον και από το συνέδριο του Κινήματος. 

 Εκτοτε ο Γιάννος, αφού βρέθηκε έξω από το κομματικό μαντρί και τον επόμενο χρόνο εκτός Βουλής, ξαναβρήκε τους ήπιους τόνους του μέσα στο θερμοκήπιο του ομίλου ιδεών που ίδρυσε με την επωνυμία Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής και τη γαλήνια παρέα με διάφορους ντόπιους και ξένους πανεπιστημιακούς.
Αυτή τη νιρβάνα ήρθε να αναστατώσει η λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνεται το όνομα της συζύγου του. Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις του πρώην υπουργού ότι η σύζυγός του δεν έχει λογαριασμό στην τράπεζα HSBC, εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι ο λογαριασμός ανήκει πράγματι στη σύζυγό του και μάλιστα ανέφεραν ότι «η κίνησή του έχει ενδιαφέρον».

Εντούτοις, ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, των οικονομικών εισαγγελέων και της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής, δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να ξεστρατίζει από τη ρουτίνα του.

Ανεπηρέαστος από τις προσπάθειες διακρίβωσης εν πάση σπουδή των εύθραυστων διαβεβαιώσεών του, αφήνεται στο ρεύμα της καθημερινότητας. Πηγαίνει με την ίδια ενέργεια στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η σύζυγός του ασχολείται με το σπίτι. 
Καμία φουρτούνα ή παλίρροια δείχνει να μετατοπίζει την ακαταμάχητη σταθερότητα του ζεύγους να επαναλαμβάνει τελετουργικά σχεδόν τις καθημερινές υποχρεώσεις της.

Το τυπικό καθημερινό πρόγραμμα του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του ξεκινά από νωρίς το πρωί. 
Λίγο πριν από τις 8 το πρωί, η Σταυρούλα Κουράκου ετοιμάζει το παιδί για το σχολείο, το οποίο θα πάρει το σχολικό, εκτός και αν το πάει η ίδια μέχρι το εκπαιδευτήριο. Αμέσως μετά προγευματίζει με τον σύζυγό της, ο οποίος, πότε με τον φρουρό ασφαλείας του και πότε μόνος του, αναχωρεί κατά τις 9 το πρωί από τη βίλα της Κηφισιάς για το γραφείο του στο Κολωνάκι.
 Εκεί θα συναντηθεί με τους συνεργάτες του για την προετοιμασία των εκδηλώσεων του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής του οποίου είναι πρόεδρος. 

Κλείνει τα ραντεβού του, ετοιμάζει τις ομιλίες του, ενώ συχνά περπατά με το αγέρωχο στυλ και τον ευρωπαϊκό αέρα που τον χαρακτηρίζουν επί της Ακαδημίας ή και στη Βαλαωρίτου. 
Από κοντά βέβαια, άγρυπνος και ο άνθρωπος της προσωπικής του ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, μόλις τον αποχαιρετήσει πέφτει με τα μούτρα στα καθήκοντα της νοικοκυράς. 
Λίγο μετά τις 9 το πρωί, ντυμένη κάζουαλ, συνήθως με φόρμα ή τζιν, βγάζει το σκυλάκι της οικογένειας μια σύντομη βόλτα μέχρι το απέναντι πάρκο. Αργότερα επιβιβάζεται στο τζιπ της, το οποίο έχει πινακίδες της Ερμούπολης Σύρου, για να επισκεφτεί την κοντινή αγορά για τα καθημερινά της ψώνια.
Συνήθως προτιμά τη λεωφόρο Τατοΐου, όπου υπάρχει γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων, φούρνος και μανάβικο. Τουλάχιστον τρία καρβέλια ψωμί, φρούτα, λαχανικά και γλυκά γεμίζουν τις τσάντες της, οι οποίες λίγη ώρα αργότερα μεταφέρονται από την ίδια στο σπίτι της. 
Αυτό επαναλαμβάνεται καθημερινά με αμείωτο ζήλο χάρη στην άνεση χρόνου και πόρων που διαθέτει. Κατά τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας επιστρέφει και το παιδί από το σχολείο, ενώ ο πρώην υπουργός φτάνει στο σπίτι του αργά το απόγευμα ή και το βράδυ, ανάλογα με τη δουλειά που έχει στο γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου