Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τα σχέδια της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

Στο στάδιο των παρουσιάσεων προς τους υποψήφιους επενδυτές βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης και διάθεσης ομολόγων υψηλής εξασφάλισης, ύψους 400 εκατ. ευρώ, από την Emma Delta.

Η διάθεση των ομολόγων θα πραγματοποιηθεί μέσω
ιδιωτικής τοποθέτησης και στοχεύει στην χρηματοδότησης μέρους της εξαγοράς του 33% της ΟΠΑΠ, συνολικού ύψους 652 εκατ. ευρώ.

Η Emma Delta προσφέρει δύο σειρές ομολογιών, ύψους 250 και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, λήξεως 2017, με εκδότη την Emma Delta Finance και μοναδικό διοργανωτή του βιβλίου προσφορών (bookrunner) την Jefferies Ιnternational και εγγύηση τις μετοχές του ΟΠΑΠ που θα αποκτηθούν μετά την μεταβίβασή τους από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η διαδικασία  έχει προβλεφθεί να διαρκέσει έως το τέλος της εβδομάδας, όμως είναι πιθανό το βιβλίο προσφορών να κλείσει πολύ νωρίτερα. Στις παρουσιάσεις που έχουν ήδη γίνει, τον ΟΠΑΠ εκπροσωπούν ο νέος διευθύνων σύμβουλος Kamil Ziegler, ο Απόστολος Κουκοβίνος, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντά συμβούλου του CEO και ο Michal Houst, Investment Director της Emma Delta.

Οι υποψήφιοι επενδυτές ενημερώνονται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων πως παρά την κρίση, η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών αγορά παραμένει ισχυρή και σε όρους GGR (μικτό κέρδος, το ποσό που απομένει εάν από τα έσοδα αφαιρεθούν οι πληρωμές κερδών) που πέρυσι έφθασε το 1,8 δισ. ευρώ, αποτελεί την 9η μεγαλύτερη στην Ε.Ε., όταν προ πενταετίας βρισκοταν στην έκτη θέση. Τα στελέχη της Emma Delta ανέφεραν πως δεν βλέπουν λόγους για τους οποίους η αγορά δεν μπορεί να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα μόλις βελτιωθεί μακροοικονομικά η κατάσταση, κάτι για το οποίο υπάρχουν ήδη σοβαρές ενδείξεις.

 Παιχνίδια

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, η Emma Delta σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρων τη θέση του ΟΠΑΠ στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, αξιοποιώντας την εμπειρία της εταιρείας και το εκτεταμένο δίκτυο για να αναπτύξει νέα παιχνίδια.
Συγκεκριμένα, για τα VLTs σημειώνεται πως η ανάπτυξη του δικτύο των παιγνιομηχανημάτων αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και να ολοκληρωθεί το 2015. Aπό τα 35 χιλιάδες μηχανήλατα για τα οποία διαθέτει άδεια ο ΟΠΑΠ, τα 16.500 θα λειτουργούν από το δίκτυο της εταιρείας και τα υπόλοιπα 18.500 από 4-10 αναδόχους, από τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα λαμβάνει αμοιβές και δικαιώματα χρήσης.

Για τα Λαχεία και το Ξυστό, στόχος είναι να προσφερθούν νέα προϊόντα που θα διατίθενται μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου 10 χιλιάδων σημείων πώλησης, ενώ για την επέκταση στο διαδίκτυο η Emma Delta σχεδιάζει να διερευνήσει στρατηγικές συμμαχίες με εταίρους για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. 
Ακόμη, σε ότι αγορά το δίκτυο των πρακτορείων, τονίζεται πως προβλέπεται η υιοθέτηση συστήματος παροχής κινήτρων και bonus προς τους πράκτορες που επιτυγχάνουν τους στόχους που θα θέτει η διοίκηση.

Στο ενημερωτικό δελτίο σημειώνεται επίσης πως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Emma Delta είναι η 11η Οκτωβρίου, ενώ τα ομόλογα που θα εκδοθούν θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου