Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σκάνδαλο CYTA: Καταγγελία για μίζα σε πολιτικό κόμμα

ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta Στάθης Κιττής

Πολύ σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις παίρνει πια το σκάνδαλο της Cyta. 

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν 234 χιλιάδες ευρώ, στην επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας, τα οποία, όπως αναφέρθηκε χρησιμοποιήθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΕΛ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΤΗΚ, Στάθης Κιττής, ο Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του
Κτηματολογίου και ο Γιάννης Σουρουλλάς, υπάλληλος της CYTA, που συνελήφθησαν την Τρίτη, θα παραμείνουν πίσω από τα σίδερα για 8 ημέρες.

Για την υπόθεση εξακολουθεί να αναζητείται από την Αστυνομία ένα ακόμα άτομο, ο  ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ – ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου.
Οι συλλήψεις των τριών υπόπτων έγιναν με δικαστικά εντάλματα που εκδόθηκαν την Τρίτη ύστερα από μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο.

Μεταξύ άλλων οι τέσσερις είναι ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στη Λάρνακα, ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ Νίκος Λίλλης καθώς και 2 αξιωματικοί της αστυνομίας που κατά τον ουσιώδη χρόνο, υπηρετούσαν στην ΚΥΠ.

Πηγή: 24h.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου