Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι άγνωστοι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες της Chanel- Στα 19 δισ. δολ. η περιουσία τους

Στην επίδειξη μόδας του οίκου Chanel, που θα γίνει την επόμενη Τρίτη στο Παρίσι, τα φλας των φωτορεπόρτερ θα στραφούν στον εκκεντρικό σχεδιαστή με τα άσπρα μακριά μαλλιά και τα μαύρα γυαλιά, Karl Lagerfeld.

 Οι πραγματικοί κυρίαρχοι του πολυτελούς brand, οι επί τριάντα χρόνια δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες της, Alain και Gerard Werheimer, που θα
κάθονται στην τέταρτη ή πέμπτη σειρά θα περάσουν γι άλλη μία φορά απαρατήρητοι.

Τα δύο αδέλφια έχουν καταφέρει να κρατήσουν τόσο την προσωπική ζωή τους όσο και την τεράστια περιουσία τους, ύψους 19,2 δισ. δολ., μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την την ετήσια έκθεση του ολλανδικού εμπορικού επιμελητηρίου, η  Chanel International BV ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 5,9 δισ. δολ. Το 2011 και κέρδη προ δικαιωμάτων, φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,4 δισ. δολ.

Η  έκθεση για τη μητρική εταιρεία, που έχει την έδρα της στην Ολλανδία, περιλαμβάνει τα τελευταία οικονομικά στοιχεία και ανεβάζει την αξία της Chanel στα 18,5 δισ. δολ, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, που έχει συγκρίνει τα αντίστοιχα στοιχεία άλλων πέντε παρόμοιων εισηγμένων εταιρειών,: L’Oreal SA, Estee Lauder Cos., Prada Spa, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA and Kering.

¨Η Chanel βρίσκεται στην κορυφή της βιομηχανίας” λέει ο Gilbert Harrison, πρόεδρος και συνιδρυτής της τράπεζας επενδύσεων Financo “ Με δεδομένο ότι οι εταιρείες πολυτελών ειδών έχουν στόχο να τριπλασιάσουν ή και να τετραπλασιάσουν τα έσοδά τους, εύκολα καταλήγεις ότι η αξία της εταιρείας φθάνει τα 20 δισ. ευρώ"

Το κάθε ένα από τα αδέλφια έχει το 50% της επιχείρησης, σύμφωνα με το “The Secret of Chanel No. 5,” της Tilar Mazzeo. Εχουν επίσης στην κατοχή τους τρεις γαλλικούς αμπελώνες, συμπεριλαμβανομένου του Chateau Rauzan-Segla, καθώς και το Wertheimer et Frere, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ιπποδρομιών και εκτροφής αλόγων.

Τα δύο αδέλφια βρίσκονται στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης επί 39 χρόνια και είναι η τρίτη γενιά που διαχειρίζεται μία εταιρεία, με ιστορία πάνω από μισό αιώνα.
Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του καθένα ανέρχεται σε 9,6 δισ. δολάρια.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ελάχιστοι γνωρίζουν το μέγεθος του πλούτου τους, καθώς φροντίζουν να κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οποιαδήποτε αναφορά σε κέρδη.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου