Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρώην CEO της Τρ. Κύπρου - Ηλιάδης: Το ξεπούλημα των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση της τράπεζας

Κατευθυνόμενες και καθοδηγούμενες χαρακτηρίζει τις έρευνες της Pimco και της Alvarez & Marsal από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Ηλιάδης.
Όπως τόνισε, η Τρ. Κύπρου οδηγήθηκε στη
σημερινή κατάσταση εξαιτίας του "ξεπουλήματος" των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τρ. Κύπρου, η εξαγορά της Transylvania ανήλθε στα 58 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με το Stockwatch, σήμερα η αξία της υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Ηλιάδης σημείωσε, επίσης, πως η Τρ. Κύπρου κατάφερε να καλύψει τις ζημίες ύψους 1,6 δισ. ευρώ από τις επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας ότι η Pimco αύξησε τις ανάγκες κατά 4 δισ. ευρώ που προήλθαν από πρόσθετες προβλέψεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
"Αυτοί που αποφάσισαν ότι το μοντέλο της κυπριακής οικονομίας δεν είναι καλό και αποφάσισαν ότι πρέπει να ξεπουλήσουμε τα παραρτήματα του εξωτερικού θα μπορούσαν να το πράξουν με καλύτερους τρόπους", διευκρίνισε.
Παράλληλα, όπως υποστήριξε ο κ. Ηλιάδης, "κάποιοι στην Κύπρο και στο εξωτερικό έβαλαν στόχο το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου και τις διεθνείς εργασίες".

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου