Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση του κράτους


Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ υιοθέτησε ένα νομοσχέδιο για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο ωστόσο έχει χαρακτηριστεί ως απαράδεκτο από τους Δημοκρατικούς που πλειοψηφούν στην Γερουσία.

Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο προβλέπει την
χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 15 Δεκεμβρίου, την αναβολή για ένα έτος της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας που έχει προωθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και την ακύρωση ενός φόρου στον ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος αποσκοπούσε στο να βοηθήσει στην χρηματοδότηση της μεταρρύθμισης αυτής.
Το κείμενο αυτό τροποποιεί το νομοσχέδιο για τον προσωρινό προϋπολογισμό που είχε υιοθετήσει την Παρασκευή η Γερουσία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε ένα δεύτερο νομοσχέδιο που εγγυάται την πληρωμή των Αμερικανών στρατιωτικών στην περίπτωση κλεισίματος ενός μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από την Τρίτη. Το νομοσχέδιο για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους αναμένεται να απορριφθεί από την Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής τους Χάρι Ρέιντ.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει εξάλλου ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα ασκήσει βέτο σε αυτό το νομοσχέδιο. Τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα πρέπει να συμφωνήσουν ως αύριο, Δευτέρα στις 23:59, οπότε και λήγει το οικονομικό έτος 2013 για τις ΗΠΑ.

απο το  emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου