Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν ξέφυγαν από τον κίνδυνο στάσης πληρωμών οι ΗΠΑ

Το ομοσπονδιακό κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της παύσης της λειτουργίας ενός μέρους του μηχανισμού του από 1ης Οκτωβρίου, αφού το Κογκρέσο δεν έχει ακόμα συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο για την χρηματοδότησή του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να
χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο αυτό για να στερήσει τη χρηματοδότηση από τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που έχει προωθήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως αναμενόταν, η αμερικανική Γερουσία, αφού ψήφισε με 79 ψήφους υπέρ και 19 κατά υπέρ της ολοκλήρωσης της συζήτησης, ενέκρινε με 54 ψήφους υπέρ και 44 κατά μια τροποποιημένη εκδοχή ενός νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους έως και την 15η Νοεμβρίου.

 Αν και 25 Ρεπουμπλικάνοι συνεργάστηκαν με τους Δημοκρατικούς ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του μέτρου που διαρκούσε μία εβδομάδα, τελικά κανένας Ρεπουμπλικάνος δεν ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να σταματήσουν να απειλούν του λειτουργία του κράτους στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν την μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας.

Το εμπορικό επιμελητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλοι φορείς κάλεσαν τη Κογκρέσο να περάσει το συντομότερο ένα νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και να αυξήσει το όριο του δανεισμού του.
Δηλώσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

απο το  spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου