Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μία μέρα από τη ζωή του Έντουαρντ Σνόουντεν

Τη τελευταία φορά που ο κόσμος είδε τον πρώην υπάλληλο των μυστικών Υπηρεσιών και μαύρο πρόβατο των ΗΠΑ, ήταν την 1η Αυγούστου 2013, όταν σε μια θολή αλλά αληθινή φωτογραφία, φαίνεται ο Έντουαρντ Σνόουντεν να φεύγει από το αεροδρόμιο της Μόσχα προς άγνωστη κατεύθυνση, λίγες ώρες μετά τη χορήγηση ασύλου από τη Ρωσία.

Έκτοτε, ο Αμερικανός φυγάς έχει
εξαφανιστεί και οι πληροφορίες για αυτόν είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ωστόσο, σε τελευταία συνέντευξή του, ο δικηγόρος του Σνόουντεν- και μόνος σύνδεσμος του με τον έξω κόσμο- Ανατόλι Κουτρούρενα, αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός κατάσκοπος ζει απομονωμένος, σε μυστική τοποθεσία στη Ρωσία, βγαίνει έξω μεταμφιεσμένος και φρουρείται επί 24ωρου βάσεως.
 
"Δεν μιλά και δεν επικοινωνεί με κανέναν. Ακόμα και η επικοινωνία με τους γονείς του γίνεται μέσω εμού" δήλωσε ο Κουτσούρενα.
"Βγαίνει ελάχιστα έξω και πάντα μεταμφιεσμένος. Θα περάσει δίπλα σας και δεν θα τον γνωρίσετε. Αλλάζει συνεχώς ρούχα, καπέλα και εμφάνιση" αποκάλυψε ο δικηγόρος του Σνόουντεν, λέγοντας ότι έτσι νιώθει ελεύθερος να περπατά στοςυ δρόμους της Μόσχας.
 
Ο "πρόσφυγας" Σνόουντεν γεμίζει τη μέρα τους μαθαίνοντας Ρώσικα και μάλιστα "μαθαίνει πολύ γρήγορα, κάνοντας μαθήματα 4 ώρες την ημέρα.
 
Ωστόσο, του έχει λείψει πολύ η οικογένεια του. "Κάπουα στιγμή, που δεν μπορώ να σας αποκαλύψω, θα τον επισκεφτούν η μητέρα ο πατέρας και κάποιος από τους παππούδες του για να συζητήσουν για τις μελλοντικές κινήσεις του" αποκάλυψε ο Κουτσούρενα αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η επίσκεψη είναι πολύ επικίνδυνη γιατί μπορεί έτσι να τον εντοπίσει η CIA.
Ο δικηγόρος του Σνοουντεν είπε ότι ο πελάτης τους δεν μετανιώνει για τίποτα "γιατί πιστεύει ότι έκανε το σωστό" ενώ ο ίδιος εργάζεται αφιλοκερδώς καθώς "τα χρήματα του Σνόουντεν συνεχώς λιγοστεύουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου