Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Καταιγισμός εξελίξεων με επίκεντρο τη Χρυσή Αυγή

Ακόμα και την πιθανότητα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή συζήτησε η κυβέρνηση.

 Ωστόσο οι εισηγήσεις αυτές δεν συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής πολλές πιθανότητες καθώς επικράτησε η άποψη πως με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή ενώ μπορεί να συμμετάσχει στις όποιες εκλογικές διαδικασίες με διαφορετικό όνομα και πολιτικό συνδυασμό.

Ετσι, τελικά συμφωνήθηκε η Χρυσή Αυγή να
αντιμετωπιστεί πολιτικά, δικαστικά και αστυνομικά, ενώ θα συνεχιστεί και η θεωρία των «δύο άκρων» με την οποία συμφωνεί απόλυτα ο Α. Σαμαράς αλλά ο Ευ. Βενιζέλος παίρνει διακριτικές αποστάσεις από την συγκεκριμένη τακτική.

Ο χαρακτηρισμός που θα χρησιμοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης εναντίον της Χρυσής Αυγής θα είναι «παραστρατιωτική και εγκληματική οργάνωση».
Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα διευρυνθούν τα δύο άρθρα του ποινικού κώδικα περί Εγκληματικής Οργάνωσης και Κατάρτισης Ένοπλης Ομάδας.
 Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η ΕΥΠ και η κρατική ασφάλεια αναλαμβάνουν ενεργή δράση και όλες οι οργανώσεις και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου υπάρχουν θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. «Σε οποιοδήποτε παράπτωμα και αν υποπέσουν θα εφαρμόζεται άμεσα ο νόμος. Είτε φέρουν όπλα είτε όχι» σημείωνε συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Χρύσανθο Λαζαρίδη

Λάδι στη φωτιά έριξε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, που έβαλε σχεδόν στην ίδια μοίρα τη χρυσή Αυγή και τη... Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποδίδοντάς τους τις ευθύνες για τον ευτελισμό του κοινοβουλίου, ενώ επανέφερε τη θεωρία των δύο άκρων.
Η Κουμουνδούρου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις Λαζαρίδη, με τον βουλευτή Επικρατείας, πάντως, να επιμένει στις θέσεις του και κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός συνταγματικού τόξου.

Αντιδράσεις και από το εξωτερικό

Στην Αθήνα επικρατεί δυσφορία για τις δηλώσεις Σβόμποντα, που θεώρησε «μη αποδεκτή» την ελληνική προεδρία αν η ελληνική κυβέρνηση «δεν μπορέσει να θέσει τέρμα στη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής αυγής».

Στον διεθνή παράγοντα, μάλιστα, υπάρχει έντονη ανησυχία για τη δράση της Χρυσής Αυγής καθώς Βρυξέλλες και Βερολίνο επιμένουν πως θα υπάρξει μεγάλη πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε πως ««Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Σαμαράς αποτύχουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μία απαράδεκτη προεδρεία και δεν είναι πιθανό να φέρει καμία πρόοδο, είτε για την Ευρώπη, είτε για την Ελλάδα».

Απολογείται ο δράστης

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα που κάρφωσε δύο φορές με μαχαίρι στην καρδιά τον άτυχο 34χρονο οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις 20:30 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, την ξαδέλφη της γυναίκας του και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε πως τον πήραν τηλέφωνο για να πάει στο «φονικό ραντεβού».
O δράστης εμφανίστηκε αμετανόητος και κυνικός. «Με πήραν τηλέφωνο να πάω να σκοτώσω», φέρεται να υποστήριξε ο 45χρονος. «Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...», ισχυρίστηκε ο 45χρονος ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9.

Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε δίωξη και στη γυναίκα του 45χρονου καθώς και στην ξαδέλφη της.
Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι ότι κανένα από τα δικηγορικά γραφεία της πόλης του Πειραιά δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη. Έτσι, η εισαγγελία απεύθυνθηκε σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, που ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά του.
Η Αστυνομία έχει ζητήσει άρση απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στον 34χρονο, ανάμεσά τους και του δράστη, πριν από το έγκλημα.
Σημειώνεται ότι η κηδεία του 34χρονου θα γίνει σήμερα στις 11:00 το πρωί στο νεκροταφείο Σχιστού.

απο το  euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου