Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Bill Gates είναι 10 δισ. δολ. πλουσιότερος φέτος όχι όμως λόγω της Microsoft


Για 20η χρονιά στη σειρά ο Bill Gates είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Άμερική σύμφωνα με την ετήσια λίστα του forbes που εκδόθηκε την Δευτέρα.

Παρά το γεγονός ότι ο Gates δίνει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κερδίζει σε φιλανθρωπίες, παρ' όλα αυτά γίνεται πλουσιότερος όλο και περισσότερο.

Όμως η Microsoft δεν είναι η πηγή του
πλούτου του.
Ο Gates έχει περιουσία 72 δισ. δολάρια με την Microsoft να αντιστοιχεί στο 1/5 των κερδών του. Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε τον Αύγουστο όταν ο Steve Ballmer ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί όμως από την άνοδο των 36 δολαρίων τώρα διαπραγματεύεται στα 32 δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του Bill Gates έρχεται από άλλες εταιρείες. Ο Gates έχει επενδύσει στην Cascade, κατέχει ισχυρό μερίδιο στην εταιρεία κατασκευής φορτηγών Deere & Co. καθώς και στην Canadian National Railway και Mexican Coke bottler Femsa.

Η διαφοροποίηση του Bill Gates από την Microsoft ήταν μία έξυπνη κίνηση για τον Gates που είναι 9,8 δισ δολάρια πλουσιότερος από την αρχή του 2013, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaire Index. Επίσης στην αρχή του 2013 ήταν πλουσιότερο κατά 7 δισ. δολάρια από την αρχή του 2012.

Σύμφωνα με υπολογισμούς ο Gates έχει δώσει σε φιλανθρωπίες το ποσό των 28 δισ. δολαρίων.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου