Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

'Eνας από τους λόγους επίθεσης στην Συρία, είναι και η συμφωνία Ιράν-Ιράκ-Συρίας γιά μεταφορά φυσικού αέριου στην Ευρώπη


Πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία των ΗΠΑ  ο Πρόεδρος τους έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ένα πόλεμο χωρίς την έγκριση της βουλής των αντιπροσώπων και με ελάχιστη υποστήριξη απο τους πολίτες.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Reuters), μόνο 21% των Αμερικανών είναι
υπέρ στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία (έγιναν 21% από 9%, μετά τον εβδομαδιαίο ''βομβαρδισμό'' με προπαγάνδα από τα  ΜΜΕ στις ΗΠΑ, όπως το CNN).

O λαός, ''βαρέθηκε'' να πληρώνει γιά πολέμους σε Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, με αποτέλεσμα να έχει πάθει μεγάλη ζημιά η οικονομία της χώρας.
'Eνα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι  μεγάλο μέρος του αμερικανικού λαού έχει καταλάβει ήδη ότι το Ισραήλ, μέσω του ''λόμπι'' του, χρησιμοποιεί τις ΗΠΑ γιά δεκαετίες.

Γιατί όμως αυτή η πρεμούρα ειδκά τώρα; 
Γιατί πολύ απλά οι ΗΠΑ δεν μπορούν να περιμένουν και άλλο.Θα γίνει η -αποφασισμένη μήνες πριν- επίθεση στην Συρία

Eνας από τους λόγους επίθεσης στην Συρία, είναι και η συμφωνία Ιράν-Ιράκ-Συρίας γιά μεταφορά φυσικού αέριου στην Ευρώπη

Mε αγωγό από Ιράν, που θα κατέληγε στις ακτές της Μεσογείου και από εκεί υποθαλάσσια στην Ευρώπη. Υπήρχε σχέδιο να χρησιμοποιηθεί και η Ελλάδα γιά τον αγωγό.Μια εξέλιξη που όμως δεν είναι σίγουρο οτι θα μας συνέφερε γιατί θα μας έφερνε αντίπαλους με του δυτικούς αφενός και αφετεέρου θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά σε παρεφερή σχέδια για ελληνικών αγωγών.

Γι' αυτό φρόντισαν οι ΗΠΑ να υπογραφεί γρήγορα συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ( μια κίνηση που μας ευνοεί σαν χώρα).

 Να γιατί ο Λευκός Οίκος καλοκαιριάτικα ''δέχτηκε'' τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και ο αντιπρόεδρος-υπουργός Εξωτερικών της, εμφανίζεται... 'πολεμοχαρής'' (έστω και εάν απο διπλωματική άποψη ήταν επιεικώς απαράδεκτες οι δηλώσεις του). 

απο το stoxasmos-politikh.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου