Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έπειτα από την καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

Από την εισαγγελία εφετών ζητείται να
διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχετικά με το κλείσιμο της έρευνας και τους χειρισμούς της ανάκρισης σχετικά με την έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Παράλληλα, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου για την ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, στην αρμοδία δικαστική επιθεώρηση.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή του προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητούσε να διερευνηθεί ο ρόλος της 5ης Ειδικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, Έλενας Πεδιαδίτη, μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά ότι η κ. Πεδιαδίτη της είχε ζητήσει να βρεθούν στο σπίτι της.

Όπως τονίζει ο ΔΣΑ, αν ισχύουν οι καταγγελίες, αυτό σημαίνει ότι «υπήρξε πράγματι εγκληματική τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και οι εμπλεκόμενοι, τόσον εξαρχής όσο και μετέπειτα, στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο συγκάλυψή της πρέπει, επιτέλους, να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ιδίως μάλιστα αν ανήκουν στο Δικαστικό Σώμα».

απο το  lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου