Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μαρτυρία οπλίτη: "Ο Χίτλερ είπε ψέματα.Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε νωρίτερα"


Πενήντα πέντε λεπτά νωρίτερα ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ισχυρίζεται ο Hermann Gerdau που ήταν οπλίτης στο θωρηκτό το οποίο με τα μεγάλα πυροβόλα του άνοιξε πυρ κατά της Πολωνίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου του 1939.

Μιλώντας για πρώτη φορά για τη συμμετοχή του στη σύγκρουση ο 100 ετών Gerdau αναφέρει "Ο Hitler είπε στον κόσμο ότι ο βομβαρδισμός ξεκίνησε στις 5:45 πμ, αλλά αυτό ήταν αναληθές." και πρόσθεσε  "Ξεκίνησε στις
04.50 π.μ.Το ξέρω επειδή ήμουν εκεί".
Αυτό ήταν ένα από τα εκατοντάδες ψέμματα που είπε ο Hilter στον Γερμανικό λαό για τον πόλεμο.
Ο Gerdau  που κατάγεται από το Αμβούργο ήταν 26 ετών εκείνη την εποχή. "Εμείς δεν ξέραμε τίποτα για τα πολεμικά σχεδία του Hitler, ωστόσο πριν την εισβολή στην Πολωνία, συνέβαιναν περίεργα πράγματα."

  Ο 100χρονος θυμάται: "Την νύχτα 255 πεζοναύτες με πολυβόλα και πυρομαχικά πήραμε διαταγή να ανοίξουμε πυρ κατά της Πολωνικής ναυτικής βάσης του Westerplatte που ήταν μόλις πεντακόσια μέτρα μακριά μας" και πρόσθεσε "Είχαμε ευφορία για τη νίκη. Μας είχαν ενθουσιάσει από το ναζιστικό καθεστώς. Προσωπικά δεν ήμουν ενθουσιασμένος για τον πόλεμο. Σύντομα υπήρξε μόνο φρίκη."
Συνελήφθη το 1945 και φυλακίστηκε, πρώτα στη Βρετανία και στη συνέχεια στην Αμερική. Μετά την επιστροφή του στη Γερμανία, εργάστηκε σε  ένα φαλαινοθηρικό πλοίο πριν γίνει καπετάνιος.
Η σύζυγός  του Alwina πέθανε το 2001, και έχασε το γιο του το 1986. Είναι ο τελευταίος επιζών του Schleswig Holstein.

Ποιες είναι οι συμβουλές του για τη νέα γενιά" Να αποφεύγετε τον πόλεμο. Να πηγαίνετε στο σχολείο. Να μη ξεχνάτε να ψηφίζετε".

Πηγή:mirror.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου