Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Που το πάνε οι Αλβανοί στη Βόρειο Ήπειρο;


Τον τελευταίο καιρό οι Αλβανοί κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους τόσο εναντίον της ελληνικής μειονότητας όσο και της Ελλάδας. 

Δυστυχώς, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για άλλη μία φορά έδειξε ότι ή δεν έχει ανακλαστικά ή προτιμά να ασχολείται με άλλα, πιο… ενδιαφέροντα για την ηγεσία του ζητήματα. 
Οπως η φιέστα της 3ης Σεπτέμβρη ή το πώς θα συγκρατηθεί το σκορποχώρι του ΠΑΣΟΚ, ή το πώς ο τριπλοθεσίτης με τη θωρακισμένη και πολυτελή «μπέμπα» αρχηγός του θα κάνει τον συγκυβερνήτη.

Οσα κατήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αποτελούν απλώς το
κερασάκι της τούρτας για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Αλβανία και ως στόχο έχουν τη μειονότητα και τους ορθοδόξους που ζουν στη γειτονική χώρα.

Το κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο ξεκίνησε επί ημερών Μπερίσα και συνεχίζεται παρά την αλλαγή κυβέρνησης στην Αλβανία, δείχνει ότι οι… γείτονες στήνουν μεθοδικά το νέο πογκρόμ τους σε βάρος των Βορειοηπειρωτών που αντέχουν και δεν έχουν εγκαταλείψει τις πατρογονικές εστίες.
Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου ξανασταυρώνεται και το ΥΠΕΞ αρκείται σε χαρτοπόλεμο και, μάλιστα, δεύτερο και καταϊδρωμένο. Οι Αλβανοί πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη θέση που βρίσκεται η χώρα μας εξαιτίας των Μνημονίων και οραματίζονται εκ νέου τη «Μεγάλη Αλβανία».

Οι συγκεντρώσεις στη Γερμανία, οι δηλώσεις του Μπερίσα και η ένοχη αλλά και περίεργη σιωπή της σημερινής ηγεσίας των Τιράνων πρέπει να ξυπνήσουν την ελληνική κυβέρνηση. Τα επεισόδια και οι προκλήσεις είναι μεθοδευμένες. Ας μη γελιόμαστε.

Καλά τα διαβήματα, αλλά δεν φαίνεται να συγκινούν τα Τίρανα. Χρειάζεται δυναμική αντιμετώπιση πριν να είναι αργά για τη μειονότητα. 

Πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι οι ορθόδοξοι που ζουν στη γειτονική χώρα δεν είναι ούτε ορφανοί ούτε έρμαια σε ένα καθεστώς που φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αντιγράψει τις σκοτεινές μέρες του Χότζα.
απο το  dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου