Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πόσα παίρνει τελικά ο ΠΑΟΚ…

Τι έχασε ο ΠΑΟΚ σε οικονομικό επίπεδο από την μη παρουσία του στους ομίλους του Champions League δεν έχει πλέον σημασία.
Πάμε να δούμε τι έχει κερδίσει σίγουρα από την παρουσία στους ομίλους του Europa League.
Θυμίζουμε ότι ο Δικέφαλος κέρδισε
2,1 εκατομμύρια ευρώ από την συμμετοχή του στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης. Είναι χρήματα που φυσικά ήρθαν μέσα από την δικαστική επιτυχία.

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει 1,3 εκ. ευρώ ως μπόνους από την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League.

Επειδή είναι 95% σίγουρο ότι θα είναι και η μοναδική Ελληνική ομάδα που θα παίξει στους ομίλους της δεύτερης αυτής διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ παίρνει όλο το market poul που θα προσεγγίσει τα 3,5 εκατομμύρια.

Αυτά τα 6,9 εκατομμύρια λοιπόν θεωρούνται σχεδόν σίγουρα, εκτός αν ο Παράσχος και ο Ναπολεόνι κάνουν το θαύμα…

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να έχει καλές εισπράξεις από δύο εντός έδρας παιχνίδια με κόσμο, ενώ για κάθε νίκη στο Europa League εισπράττει 200 χιλιάδες ευρώ και για κάθε ισοπαλία 100 χιλιάδες ευρώ.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες λοιπόν (9-10 βαθμούς στον όμιλο όπως τις περασμένες φορές) και καλές εισπράξεις δύο αγώνων, μπορεί μέσα από μία τέτοια καλή πορεία να κερδίσει άλλα δύο εκατομμύρια.

Αυτά τα 9 εκατομμύρια που μπορεί να φθάσει ο ΠΑΟΚ μέχρι τα Χριστούγεννα είναι με διαφορά τα περισσότερα χρήματα που έχει κερδίσει ποτέ από συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 Από Δημήτρη Τσορμπατζόγλου
απο το  paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου