Την Τετάρτη 21 Αυγούστου θα κάνει πρεμιέρα η πρώτη ενημερωτική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης στο πλαίσιο και της δεύσμευσης που είχε αναλάβει η κυβέρνηση προς της EBU για την προβολή ενημερωτικού περιεχομένου εκπομπών, αλλά και στα πλαίσια εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ.

Στην εκπομπή θα συμμετέχουν πρόσωπα γνώριμα από την
πρώην ΕΡΤ, ο Γιάννης Τρουπής, η Οντίν Λιναρδάτου, η Χρύσα Παπασταύρου, ενώ χρέη αρχισυντάκτη θα εκτελεί ο Φώτης Καφαράκης.

Η ενημερωτική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης θα προβάλλεται από τις 8 έως τις 10 το πρωί και το... ντεμπούντο θα γίνει με όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, το θέμα των πλειστηριασμών.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει και η προβολή δελτίων ειδήσεων στη Δημόσια Τηλεόραση, οπότε και το μεταβατικό σχήμα θα έχει στελεχωθεί από άτομα όλων των ειδικοτήτων, ενώ πιθανόν να έχουν ξεπεραστεί και οι σκόπελοι με τον τεχνικό εξοπλισμό καθώς όλα τα μηχανήματα και τα συνεργεία βρίσκονται ακόμα στην Αγία Παρασκευή.
Να σημειωθεί ότι η πρωινή ενημερωτική εκπομπή που ξεκινά αύριο θα βγαίνει από το στούντιο Δέλτα στην Κατεχάκη.
Την ίδια ώρα, στο Διαύγεια ήδη έχουν σταλεί τα ονόμοτα όσων εργαζομένων έλαβαν τα απαιτούμενα μόρια και έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται στη λίστα της μοριοδότησης αλλά δεν υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που δήλωσαν θα κόβονται από την Επιτροπή.