Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Leroy Merlin: Περνά δύσκολες μέρες στην Ελλάδα – “Βουνό” οι ζημιές


Αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις σε σχέση με τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά βρίσκεται η διοίκηση της Leroy Merlin, η οποία συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλες απώλειες στη χώρα μας.
 Η γνωστή αλυσίδα, η οποία ήδη μετράει μία οκταετία δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά, θα πρέπει να πραγματοποιήσει άμεσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεδομένης της αρνητικής χρηματοοικονομικής εικόνας της εταιρείας με τις συσσωρευμένες ζημιές των τελευταίων ετών και τα αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι η ελληνική θυγατρική του γαλλικού κολοσσού
της Groupe Adeo είχε μεν οριακή μείωση του τζίρου της το 2012, ωστόσο διεύρυνε περαιτέρω τις ζημιές προ φόρων, οι οποίες ανήλθαν στα 10,4 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος έναντι επίσης ζημιών ύψους 7,05 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

Η ελληνική θυγατρική SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών ΑΕ, στην οποία συμμετέχουν με 60% ο γαλλικός όμιλος και 40% ο επιχειρηματίας κ. Παύλος Φουρλής, παρουσιάζει συσσωρευμένες ζημιές στο τέλος του 2012 της τάξεως των 37,36 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που το σύνολο των υποχρεώσεών της αντιστοιχεί σε 92,4 εκατ. ευρώ, αυξημένο σε σχέση με τα 83,4 εκατ. ευρώ του αμέσως προηγούμενου έτους.

Προκειμένου να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των τελευταίων ετών,η διοίκηση της αλυσίδας έχει επεξεργασθεί διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο του κλεισίματος ζημιογόνων καταστημάτων της, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Πάντως, από την πλευρά της, πριν από λίγο καιρό η διοίκηση επισήμως είχε διαψεύσει τα σενάρια που την ήθελαν να επανεξετάζει την παρουσία της στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αντιμετωπίσει καμία δυσκολία με τον εφοδιασμό των καταστημάτων της, αφού εξυπηρετεί εμπρόθεσμα το σύνολο των οφειλών της προς τους προμηθευτές, ενώ δεν εξέταζε και την αναστολή λειτουργίας καταστήματος Leroy Merlin.

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου