Τον σκεπτικισμό των πολιτών για τις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και την άνοδο του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής».

Ειδικότερα, το 50% των ερωτηθέντων λέει «όχι» σε
απολύσεις στο Δημόσιο, τη στιγμή που το 47% επιθυμεί τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων. «Όχι» στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας λέει το 62% των ερωτηθέντων, έναντι 32% που συμφωνεί.

Το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις, ενώ το 57% θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων.

Tο ενδεχόμενο χρεοκοπίας κινείται στο 44%, τη στιγμή που στο δίλημμα «μνημόνιο ή ευρώ», το 59% αξιολογεί το δεύτερο ως ύψιστη προτεραιότητα. Την ίδια ώρα, αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά των πολιτών που ζητούν επιστροφή στη δραχμή, καταγράφει ιστορικό υψηλό (από το 2012) με 26%.

Παράλληλα, το 72% εκτιμά ότι η πορεία της χώρας εξακολουθεί να είναι σε λάθος κατεύθυνση, η κυβέρνηση αξιολογείται αρνητικά από το 65% (έναντι 68% τον Ιούνιο), ενώ αρνητική είναι η αξιολόγηση και της Αντιπολίτευσης με 74%, έναντι 71% τον περασμένο μήνα.