Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον «αέρα» η δίκη του Άκη

Απροσδόκητες εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη πυροδοτεί η επιμονή του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Χρήστου Κατσιάνη για συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας και εντός του Αυγούστου χωρίς έστω και ολιγοήμερη θερινή διακοπή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του
spirospero.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης αντιδρώντας στην απόφαση αυτή της Εδρας σχεδιάζουν να υποβάλλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους και εντός του Σαββατοκύριακου θα προχωρήσουν στην σύνταξη της σχετικής επιστολής με την οποία την Δευτέρα θα γνωστοποιούν την απόφαση τους στο Δικαστήριο.
Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δεν υποχωρήσει στην απόφαση του για συνέχιση της δίκης χωρίς θερινή διακοπή, τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι αποφασισμένοι να παραιτηθούν και να αποχωρήσουν από την διαδικασία.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε αναγκαστική πολύμηνη διακοπή της δίκης καθώς θα πρέπει να οριστούν νέοι συνήγοροι υπεράσπισης -είτε από τους κατηγορουμένους είτε να διοριστούν από το δικαστήριο- οι οποίοι και θα βρεθούν μπροστά σε ένα τεράστιο όγκο δικογραφίας που αποτελείται από 30.927 σελίδες. Και όλα αυτά θα συμβούν στο πλέον ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο της δίκης αφού οι νέοι συνήγοροι θα πρέπει παράλληλα με την ενημέρωση τους να προετοιμάζουν και τις απολογίες των πελατών τους.

Την Πέμπτη η διαδικασία χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση καθώς η έδρα, αφού ανακοίνωσε ότι η δίκη θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή όλο το καλοκαίρι, κάλεσε τον Ακη Τσοχατζόπουλο να απολογηθεί την Δευτέρα 26 Ιουλίου ενώ οι απολογίες των άλλων κατηγορουμένων στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς προσδιορίστηκαν να αρχίσουν περί τις 26 Αυγούστου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τις εντονότατες αντιδράσεις του πρώην υπουργού και των συνηγόρων του που επικαλέστηκαν το δικαίωμα που αναγνωρίζεται από τη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε «αναγκαίο χρόνο» του κατηγορουμένου για την προετοιμασία της υπεράσπισής του, το δικαστήριο προσανατολίζεται να τοποθετήσει και την απολογία Τσοχατζόπουλου στις 26 Αυγούστου αλλά δεν κάνει βήμα πίσω στο θέμα της θερινής διακοπής των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου