Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι περίεργες διαρρήξεις στο σπίτι και τα γραφεία Λιακουνάκου ένα χρόνο πριν την ποινική δίωξη

Η είδηση ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Θωμά Λιακουνάκου για την υπόθεση του ηλεκτρονικού πολέμου έκανε μεγάλη αίσθηση αν και στην “πιάτσα” των εξοπλισμών πολλοί ήταν αυτοί που την ανέμεναν.

Ο απόλυτος κυρίαρχος στο “πεδίο μάχης” των εξοπλισμών για πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται ίσως για πρώτη φορά σε μία τουλάχιστον άβολη θέση.

Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας που άρχισε από τις
τροφοδοσίες πλοίων , βρέθηκε στο χώρο των εξοπλισμών λόγω της γνωριμίας που διατηρούσε με τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Και από τότε ασχολήθηκε συστηματικά και με μεγάλη επιτυχία με την αγορά των εξοπλισμών. Τα “χρυσά χρόνια” των αγορών επί Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου κυριολεκτικά “σάρωσε” όλα τα μεγάλα προγράμματα (Apache,Leopard κλπ) , έχοντας μόνο μια ήττα στο παθητικό του, το 1999,όταν η κυβέρνηση Σημίτη επέλεξε την τελευταία στιγμή τα F 16 , αντί τα F 15.

Οι επιτυχίες είχαν προκαλέσει πολλά σχόλια και συζητήσεις.
Ο Θωμάς Λιακουνάκος θεωρήθηκε εξαιρετικά ευνοημένος .
Τόσο που όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έπεσε και ήρθε ο Καραμανλής τα στελέχη και οι συνεργάτες του Θωμά Λιακουνάκου δεν έπαιρναν για κάποιο διάστημα ούτε δελτίο εισόδου στο ΥΠΕΘΑ. Γρήγορα βέβαια αυτά ξεπεράστηκαν.

Ο επιχειρηματίας είχε ήδη στρέψει το ενδιαφέρον του αλλού . Αεροπορική εταιρεία και είσοδος στον χώρο της υγείας ήταν τα επόμενα βήματα, με τα εξοπλιστικά του παρελθόντος ακόμη να “τρέχουν”. Και αυτά είναι που τώρα έχουν προκαλέσει την περιπέτειά του με τη Δικαιοσύνη. Περιπέτεια που την ανέμεναν πολλοί ειδικά μετά από την “διπλή διάρρηξη” στο σπίτι και στα γραφεία του Λιακουνάκου πριν από περίπου ένα χρόνο.

“Ποντικοί” τον Δεκαπενταύγουστο

Στις 15 Αυγούστου 2012 ο Θωμάς Λιακουνάκος βρισκόταν με την σύζυγό του Νατάσσα στο εξοχικό τους στη Μύκονο.

Εκείνο το βράδυ άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του στο Ψυχικό και τα γραφεία του στον “πράσινο πύργο” της λεωφόρου Κηφισίας. Πολλά τα περίεργα εκείνων των διαρρήξεων. Οι “ποντικοί” απενεργοποίησαν συναγερμούς και κάμερες. Από το σπίτι αφαιρούν συλλογή ρολογιών, όλα τα κοσμήματα της συζύγου του, καθώς και προσωπικά αντικείμενα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Οι άγνωστοι είχαν καταφέρει να ανοίξουν όλες τις μαγνητικές θύρες και τα χρηματοκιβώτια ξεκλειδώθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία.
Στα περίεργα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ο Θ.Λιακουνάκος μαθαίνει για την διπλή διάρρηξη 12 μέρες μετά.
Ο επιχειρηματίας ζήτησε από την αστυνομία να κρατηθεί μυστικό το γεγονός αλλά αυτό στην Ελλάδα είναι αδύνατον. Οι έρευνες της αστυνομίας καταλήγουν στο να κατηγορηθεί ένας οδηγός του επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να έχει χρησιμοποιησει στις διαρρήξεις κι έναν φίλο του. Ωστόσο τίποτα από τα κλοπιμαία δεν βρέθηκε.
Οι φήμες ,οι διαδόσεις και οι πληροφορίες που έδιναν άλλη διάσταση στη διπλή διάρρηξη άρχισαν από τη πρώτη στιγμή να ακούγονται και επανέρχονται τώρα μετά από την άσκηση της ποινική δίωξης εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 18 ατόμων. Τι λένε οι “φήμες”; Ότι στόχος των διαρρήξεων ήταν στοιχεία που βρίσκονταν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή έγγραφα που είχαν να κάνουν με τα εξοπλιστικά προγράμματα με τα οποία είχε εμπλακεί η εταιρεία του Θωμά Λιακουνάκου.

απο το  onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου