Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Α. Σαμαράς προς τραπεζίτες: Δώστε ρευστότητα, ανακουφίστε δανειολήπτες

Mε τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Alpha Eurobank και τη διοίκηση του ΤΧΣ συναντήθηκε σήμερα  το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στην ατζέντα, βρέθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης, για το τραπεζικό σύστημα, με
τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει πως οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών.
Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της, για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.
«Θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των τραπεζιτών για την οικονομία», τόνισε ο υπουργός οικονομικών ερωτώμενος σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης, τονίζοντας ότι έγινε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση. Μια νέα εποχή ξεκινά για τις ελληνικές τράπεζες, τόνισε ο υπουργός.

Βλέπει τους εφοπλιστές την Πέμπτη
Την Πέμπτη στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρου Βενιάμη με τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνάντηση αναβλήθηκε για διαδικαστικούς λόγους και φόρτο εργασίας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα γίνει την Πέμπτη θα τεθεί η συμφωνία για την εθελοντική συνεισφορά των ελλήνων εφοπλιστών, να υπάρξει διπλασιασμός για τρία έτη της φορολογίας χωρητικότητας, τόσο για τα πλοία υπό ελληνική σημαία, όσο και για τα πλοία με ξένη σημαία, που διαχειρίζονται εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

απο το bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου