Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τα κουνούπια προτιμούν όσους καταλώνουν μπύρες


Όσοι αθλούνται είναι υποψήφια θύματα των κουνουπιών. Άλλοι παράγοντες που λειτουργούν ως μαγνήτης για τα κουνούπια είναι η ομάδα αίματος 0. Τα κουνούπια έχουν χρωματικές προτιμήσεις.
drunkmosquitoΓια να αποφύγετε το ενοχλητικό τσίμπημα των επισκεπτών του καλοκαιριού, των κουνουπιών, ξεχάστε τις… μπύρες.

Αρκεί ένα μπουκάλι μπύρας για να αυξήσει κατά 20% τον κίνδυνο επιδρομής των κουνουπιών,   σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο
περιοδικό της Αμειρκανικής Ενωσης Ελέγχου Κουνουπιών, αναφέρει δημοσίευμα της «Washington Times».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κουνούπια προτιμούν τους καταναλωτές μπύρας για τους ακόλουθους λόγους: Το συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό αυξάνει την ποσότητα αιθανόλης που εκκρίνεται μέσω του ιδρώτα. Παράλληλα, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος γεγονός που λειτουργεί ως πόλος έλξης για τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα έντομα αυτά προτιμούν τις πιο θερμές περιοχές του σώματος όπως, το κεφάλι, το λαιμό, τα πόδια και τους αστραγάλους.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση της μπύρας, καλό θα είναι να παραλειφθούν με εντομοαπωθητικό.

Άλλοι παράγοντες που λειτουργούν ως μαγνήτης για τα κουνούπια είναι η ομάδα αίματος Ο.
Τα ενοχλητικά έντομα προτιμούν αυτή την ομάδα αίματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η «Washington Times» και δείχνει πως τα κουνούπια »επισκέπτονται» λιγότερο τα άτομα με ομάδα αίματος Α και αυτά με ομάδα Β.

Επιπλέον, η μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα που προέρχεται από την αναπνοή, »τραβά» τα κουνούπια. Έτσι, όσοι εκπνέουν μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, προτιμώνται.

Επίσης, όσοι αθλούνται, είναι υποψήφια θύματα των κουνουπιών. Τα κουνούπια οσφραίνονται το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα. Κατά τη διάρκεια άσκησης, συγκέντρωση αυτών των ουσιών είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα τα κουνούπια να δείχνουν την προτίμησή τους στους αθλητές.

Τέλος, τα κουνούπια έχουν χρωματικές προτιμήσεις. Γι΄αυτό και την επόμενη φορά που θα μείνετε ώρες έξω από το σπίτι, αποφύγετε τα ρούχα μαύρου, μπλε και κόκκινου χρώματος γιατί είναι τα αγαπημένα τους.

Πηγή: ΠρώτοΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου