Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δυσοίωνο το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας - Το 87% των αναλυτών αναμένει ένα κραχ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους - Οι 10 απειλές που θα οδηγήσουν σε νέα σφοδρή κρίση μετά από μόλις 6 χρόνια

Δυσοίωνο βλέπουν το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας οι απανταχού αναλυτές, με το 87% να αναμένει ένα κραχ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του MarketWatch, οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία ολοένα και αυξάνονται, με τους αναλυτές να βλέπουν "φούσκες" παντού. Το 2014 θα βιώσουμε ένα μεγάλο κραχ, αναφέρει η πλειονότητα εξ αυτών.
Ποιες όμως είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία;

Σύμφωνα με τους αναλυτές 10 είναι οι απειλές που επικρέμμονται στην παγκόσμια οικονομία:


1. Φούσκα χωρίς όνομα
Σύμφωνα με τους αναλυτές οι τρεις μεγάλες φούσκες της τελευταίας 30ετίας τροφοδοτήθηκαν από την πολιτική της Fed. Η ασιατική στις αρχές του '90, η τεχνολογική (dot-com) στα τέλη του '90, και η χρηματοπιστωτική το 2008.
Πλέον, η πολιτική της Fed δημιουργεί και μια νέα φούσκα η οποία πιθανότατα θα σκάσει είτε στα ομόλογα είτε στις μετοχές. Κανείς ακόμη δεν το γνωρίζει, γι' αυτο και είναι "χωρίς όνομα" ακόμη.
2. Το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης (QE) της Fed Δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι η σταδιακή απόσυρση του προγράμματος νομισματικής χαλάρωσης της Fed θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις αγορές, με κίνδυνο ένα γενικευμένο κραχ.
3. Η οικονομία ήδη οδεύει προς το κραχ
Μπορεί η αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται, όμως ο ρυθμός συρρικνώνεται συνεχώς. Τι θα γίνει το 2014 που δεν θα υπάρχει στήριξη από την Κεντρική Τράπεζα, αναρωτιούνται οι αναλυτές.
4. Μέταλλα
Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο GoldSeek.com, υπάρχουν πολλές αναλύσεις που προειδοποιούν: απομένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι να κλείσει το 'παράθυρο εξόδου'. Πλησιάζει η ώρα του κραχ στην αγορά των μετάλλων.
5. Ομόλογα
Ο "βασιλιάς των ομολόγων" Bill Gross της Pimco προειδοποιεί: Το QE της Fed πρέπει να σταματήσει. Τρισεκατομμύρια φθηνού χρήματος έχουν οδηγήσει σε πλαστά επίπεδα τις τιμές των εμπορευμάτων. Η διόρθωση θα έρθει βίαια.
6. Ο κύκλος της bull market στη Wall Street ολοκληρώνεται.
Ήδη μετράμε τον 5ο χρόνο μιας τυπικής 4ετούς bull market. Σύντομα θα γίνει αντιληπτό από την αγορά...
7. Οι πολιτικές εξελίξεις "υπόσχονται" μια 2ετία μεταβλητότητας Η επόμενη διετία θα χαρακτηριστεί από πολιτικές εξελίξεις, εκλογές και διαμάχες στην εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών. Με άλλα λόγια ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας και νευρικότητας στις αγορές ξεκινά...
8. Ανεργία
Τα υψηλά επίπεδα ανεργίας τόσο στις ΗΠΑ, όσο περισσότερο στην Ευρώπη θέτουν σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και τα ομόλογα τους και τους τίτλους που εκδίδουν.
9. Ψυχολογία
Την τελευταία διετία οι επενδυτές απλά αρνούνται να δουν τα προειδοποιητικά σημάδια που οι οικονομικοί δείκτες εμφανίζουν. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η "σύγκρουση" με την αλλαγή του κλίματος θα είναι όλο και πιο σφοδρή.
10. Οι οικονομολόγοι σκοτώνουν την οικονομία Δεν είναι λίγοι οι επιφανείς οικονομολόγοι που προτρέπουν τις ηγεσίες και τους επενδυτές να ακολουθήσουν λανθασμένες θεωρίες. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση, αφού η πιθανότητα αλλαγής της οικονομικής πολιτικής γίνεται όλο και πιο μηδενική.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου