Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πωλείται νησί στη Χαλκιδική 200 στρ.αντι 11 εκ.ευρώ!


Ελληνικό νησί πωλείται για πρώτη φορά στη χώρα μας μέσω δημοπρασίας! Το ένα από τα τρία μαγευτικά Σπαλαθρονήσια αναζητά αγοραστή.
Απέναντι από το Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, το νησί βγαίνει σε πλειστηριασμό, αλλά οι λεπτομέρειες παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Η τιμή εκκίνησης θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη και μέχρι τότε μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο ενδιαφερόμενος για να αποκτήσει τον «μικρό παράδεισο».

Οι ιστορίες που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη θέλουν τους ιδιοκτήτες να έχουν αποτιμήσει το νησί
στα 11.000.000 ευρώ.

Η διαδικασία πώλησης νησιού μέσω δημοπρασίας είναι επίσης κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα νησί ή έστω να... ονειρευτούν ότι είναι μικροί Ωνάσηδες.

Τα Σπαλαθρονήσια είναι μεταξύ των 40 ιδιωτικών μικρών νησιών που διαθέτει η Χαλκιδική. Βρίσκονται στην πλευρά της Σιθωνίας, στο ύψος μετά το Πόρτο Καρράς, απέναντι από τον Μαρμαρά, και όσοι τα έχουν επισκεφτεί με ιδιωτικά σκάφη λένε ότι διαθέτουν μαγευτική θάλασσα.

Οι παραλίες τους θεωρούνται ιδανικές, καθώς σε εκείνη την περιοχή τα νερά του Τορωναίου έχουν το πιο ωραίο χρώμα τους. Τα Σπαλαθρονήσια είναι ένα σύμπλεγμα τριών νησιών. Το μεγαλύτερο είναι περίπου 400 στρεμμάτων, ενώ αυτό που πωλείται είναι το μεσαίο σε έκταση, αφού το τρίτο είναι αρκετά μικρότερο. Το νησί έχει αρκετές ελιές, πληροφορίες λένε ότι έχει και ένα πηγάδι με νερό, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές που δεν ξεπερνά τα 500 μέτρα.

Αρκετοί μεσίτες είχαν πάρει εντολή τα προηγούμενα χρόνια να βρουν αγοραστή για το συγκεκριμένο Σπαλαθρονήσι, που βγαίνει στο σφυρί, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε κάποιος... Κροίσος να δώσει τα χρήματα που κοστίζει για να το κάνει δικό του.

Κατά πληροφορίες, αρκετά εμπόδια υπήρχαν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις απαιτούμενες άδειες από αρκετές υπηρεσίες, ωστόσο φαίνεται ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν και οι ιδιοκτήτες, που προσπαθούν χρόνια να τα πουλήσουν, να αποφάσισαν τη δημοπρασία σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ενδιαφερόμενους αγοραστές.


Νίκος Πιτσιακίδης

 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου