Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι ΗΠΑ έχουν υπερβεί κατά 16.700.000.000.000 $ το χρέος.


 Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει ήδη υπερβεί το ομοσπονδιακό νομικό όριο δανεισμού κατά 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το Μάιο. Αυτό σηματοδοτεί τα κύρια διαρθρωτικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα θέτοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη ανάκαμψη.

         Το Δημόσιο χρέος της χώρας είναι ήδη 38.820.000 δολάρια πάνω από το ανώτατο όριο του χρέους  και τώρα σε $ 16,738,220,000,000.00, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών που έδωσε  τα στοιχεία.
         
 Ο Christopher Weafer από το Macro Economist Σύμβουλος της  Consultancy, λέει ότι οι
αριθμοί δείχνουν "ότι το ζήτημα του χρέους, μαζί με το έλλειμμα είναι δύο πολύ μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα στις ΗΠΑ, που παραμένουν άλυτα και χωρίς σαφή μηχανισμό για το πώς πρόκειται να επιλυθούν".


           "Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο δεν προκαλεί καμία άμεση κρίση και γι 'αυτό υποθέτω ότι η είδηση ​​δεν καλύπτεται ευρέως ," είπε ο Weafer στο RT.

             Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,8 τοις εκατό κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, χαμηλότερα από το 2,5 τοις εκατό ρυθμό μέσο όρο  κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών. Το ποσοστό ανεργίας, είναι στο 7,6 τοις εκατό τον Ιούνιο, και παραμένει πάνω από το μέσο όρο 6 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της περιόδου, αναφέρουν οι εκθέσεις του Reuter.

             Παρά την αμερικανική Fed και οι πολιτικοί μιλούν για ανάκαμψη, ότι η αμερικανική οικονομία, η οποία επιταχύνεται και ψάχνει το ισχυρότερο επόμενο έτος, με άλυτα θέματα χρέους και  ελλείμματα που μπορεί να αναστρέψουν τη διαδικασία, λέει ο Weafer .

            "Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ είναι κάτω από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Είναι ακόμα μαζικά στο έλλειμμα, και ως εκ τούτου, το ποσό που η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να δανειστεί για τη χρηματοδότηση που εξακολουθεί να αυξάνεται, θα φτάσει σε αυτό το τεχνικό όριο και θα πάει υψηλότερα. Αυτά είναι θέματα που πρέπει ακόμη να επιλυθούν και θα καθορίσουν κατά πόσον ή όχι ο ρυθμός της ανάκαμψης μπορεί να επεκταθεί ή αν θα είναι προσωρινός και η αντίστροφη θα γίνει το επόμενο έτος. "
           Την Πέμπτη ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα ,επέκρινε τους Ρεπουμπλικάνους για τις απαιτητικές συνθήκες ,για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ, καθώς προσπαθεί να διαμορφώσει την ερχόμενη  συζήτηση στο Κογκρέσο , για τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού του έθνους, αναφέρει το Reuters . Ο Ομπάμα που κατηγορεί τους  Ρεπουμπλικάνους ότι υπεκφεύγουν των ευθυνών, να «πληρώσουν τους λογαριασμούς της χώρας» και αρνούνται να δαπανήσουν  τις απαραίτητες επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, της ενέργειας και της έρευνας.


US Treasury Building in Washington, DC (AFP Photo)

             "Αυτό δεν είναι ένα οικονομικό σχέδιο,"ανέφερε στο Reuters  ο Ομπάμα. "Αυτό ακριβώς είναι  εξαντλημένο."

          Ο Βουλευτής John Boehner νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι οι  Ρεπουμπλικανοί δεν θα συμφωνήσουν να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, χωρίς περικοπές δαπανών. Το σημερινό όριο αναμένεται να φτάσει κάποια στιγμή μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

            Στη συζήτηση για το ανώτατο όριο του χρέους πριν από δύο χρόνια, οι νομοθέτες και ο Λευκός Οίκος αγωνίστηκαν για μήνες πριν ο  Ομπάμα υπογράψει μια αύξηση με νόμο στις 2 Αυγούστου  2011, την ημέρα  που το Υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι η αμερικανική αρχή δανεισμού θα λήξει, αναφέρει το Reuters.            
http://rt.com/business/us-treasury-debt-limit-exceeded-629/  
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου