Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Επιστροφή διαδηλωτών στο Ταξίμ, φταίει ξένος δάκτυλος ξαναλέει ο Ερντογάν


Αστυνομικοί εναντίον διαδηλωτών (και πάλι) στην Ταξίμ  


Σε σιωπηλή και ειρηνική διαμαρτυρία για τα τέσσερα θύματα της αντικυβερνητικής εξέγερσης των τριών τελευταίων εβδομάδων επέστρεψαν το Σάββατο(σήμερα) χιλιάδες διαδηλωτές
στην πλατεία Ταξίμ, την ώρα που ο πρωθυπουργός Ερντογάν επανέφερε το σενάριο των ξένων κέντρων ως υποκινητών των διαδηλώσεων.Στην συγκέντρωση, μία εβδομάδα μετά την άγρια διάλυση της διαδήλωσης και της κατασκήνωσης στην πλατεία, ήταν περί τα 10.000 άτομα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί γύρω από την πλατεία καθώς το πλήθος φωνάζει «αυτή είναι μόνον η αρχή, ο αγώνας θα συνεχιστεί» και «δικτάτορα Ταγίπ». Αργότερα όμως αναφέρθηκε η ρίψη δακρυγόνων στην πλατεία αλλά και στη πλατεία Γαλατασαράι.

Εν τω μεταξύ ο Ταγίπ Ερντογάν, που περιοδεύει στην επαρχία και μιλά σε μεγάλες συγκεντρώσεις οπαδών του, μίλησε εκ νέου για ξένο δάκτυλο που θέλει να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνησή του.

Παραλλήλισε μάλιστα από τη Σαμψούντα τα γεγονότα στην Τουρκία με αυτά στη Βραζιλία, μιλώντας για ίδια κέντρα που απέτυχαν στην Τουρκία και τώρα παρεμβαίνουν στη Βραζιλία.
Από το στόχαστρο του Ερντογάν δεν ξέφυγε ούτε το Twitter, ένας «μεγάλος μπελάς», όπως το είχε χαρακτηρίσει τις πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων.
«Το ίδιο παιχνίδι παίζεται και στη Βραζιλία, τα σύμβολά είναι ίδια, οι αφίσες, το Twitter, το Facebook, τα διεθνή μέσα είναι ίδια. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται από το ίδιο κέντρο» είπε.

Αλλά σε μία άλλη αποστροφή του λόγου του, ο Ερντογάν κατηγόρησε τους υποκινητές των επεισοδίων ότι διαπνέονται από αντιθρησκευτικό-αντιϊσλαμικό πνεύμα: «Ας τους αφήσουμε να μπουν στα τεμένη με παπούτσια, να πιουν αλκοόλ μέσα στο τζαμί, να απλώσουν χέρι στα κορίτσια μας με τα μαντίλια. Μια προσευχή από το λαό μπορεί να καταπνίξει τα σχέδια τους».

απο το  sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου